Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Parkeerplaatsen Bassin vervallen vanaf 20 juni 2016
zaterdag 14 mei 10:00

Met ingang van maandag 20 juni 2016 vervallen de openbare parkeerplaatsen aan het Bassin en gaat de openbare ruimte voor Timmerfabriek en nieuwe Lumière Cinema op de schop.

De voormalige parkeerplaats wordt vervangen door een grasveld voorzien van enkele picknicktafels. Ook wordt de bestaande bestrating vervangen. Met deze aanpassingen wordt de openbare ruimte rond het Bassin aantrekkelijker gemaakt en wil men het gebruik stimuleren. Deze aanpassing wordt gedaan vooruitlopend op de komst van Lumière Cinema die eind zomer 2016 opengaat in het Sphinxkwartier. De nieuwe inrichting van de openbare ruimte moet begin september 2016 gereed zijn.

Parkeren voor bezoekers Sphinxkwartier

De bezoekers Pathé, Bureau Europa, Bassin, Muziekgieterij en straks ook van Lumière kunnen gebruik maken van de grote parkeerplaats Sphinx achter het Eiffelgebouw. Er komt een onderdoorgang onder het Eiffelgebouw om bezoekers snel naar de plaats van bestemming te leiden. De eerste periode wordt deze onderdoorgang nog tijdelijk ingericht, echter na de verbouwing van het Eiffelgebouw ontstaat er een permanente brede passage.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Bassin

Eiffelgebouw

Het weer in Limburg
woensdag 21 oktober 20:27 Zwaar bewolkt Maastricht 18.7 °C ZZW 5 Min: 12 Max: 19
Evenementen