Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Programma Dag van het Kasteel locaties Maastricht
zondag 15 mei 09:30

Dit jaar openen weer vele kastelen en buitenhuizen in Buitengoed Geul & Maas hun poorten en tuindeuren tijdens de Dag van het Kasteel op Pinkstermaandag, 16 mei. Voor de locaties in Maastricht geven we hier het programma weer:

Kasteel Hartelstein van 10.00 tot 17.00 uur

Er vindt een 2e hands boekenmarkt plaats en Kringloopwinkel Hartelstein geopend. Ook kunt u hier terecht voor een hapje en drankje.

Villa Kruisdonk van 13.00 tot 17.00 uur

Ontvangst bezoekers met koffie/thee/fris en iets lekkers. Historische rondwandeling door het park met uitleg over de ontstaansgeschiedenis en het ontwerp van Villa, Koetshuis, portierswoning en park. Voor kinderen is er een verkorte versie van de wandeling met een kleine quiz. Met natuurlijk een kleine verrassing aan het eind.

Chateau Jerusalem van 10.00 tot 17.00 uur

International Land-Art, en versmelting van kunst, natuur en cultuur wordt gehouden in de tuin. De remise en het terras (bij goed weer) zijn geopend voor een kopje koffie met vlaai.

Chateau Bethlehem van 10.00 tot 18.00 uur

Het kasteel is open om gasten kennis te laten maken met het kasteel door verschillende rondleidingen te verzorgen (tussen 11 en 16 uur), er is een verteller aanwezig die over de geschiedenis van het kasteel kan vertellen vanuit de kasteeltuin (bij goed weer). In de ontvangstkamer hangen foto’s uit het verleden (proef het verleden).

De drie poorten van 13.00 tot 16.00 uur

Vanaf de drie poorten (aan de weg Weert ca. 200 m. noordelijk van de ingang van Buitenplaats Vaeshartelt) vertrekt een korte wandeling (ca. 1,5 km) langs de historische waterlopen Kanjel en Gelei, de populierenbossen die omgevormd worden tot boomweiden en akkers met biologische teelt van spelt. Met uitleg over het project en de natuur en de cultuurhistorie op de route. Vertrek elk heel uur om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur bij de rode poorten. Duur ongeveer een half uur.

Buitenplaats Vaeshartelt van 11.00 tot 17.00 uur

Het programma start met een rondleiding over de Buitenplaats om 11.00 uur. Er is een lunchbuffet met een aantal heerlijke streekproducten (bij goed weer buiten in de geheel ommuurde geheime tuin). De prijs is €15 per persoon

Villa Kanjel van 10.00 tot 17.00 uur

De poorten gaan open en de mooie tuin en een aantal vertrekken binnen zijn toegankelijk.

Kasteel Borgharen van 10.00 tot 17.00 uur

Er wordt hard gewerkt aan de restauratie. De binnenplaats is toegankelijk.

Withuishof van 10.00 tot 18.00 uur

Withuishof is een bruisende plek waar meerdere bedrijven zijn gehuisvest. Zij openen hun deuren tijdens de kastelendag met Art & Design connection. Diverse kunstenaars exposeren hun werken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
vrijdag 19 juli 08:05 Zwaar bewolkt Maastricht 17.1 °C WZW 2 Min: 15 Max: 23
Evenementen