Home > Pianovirtuoos Rangel Silaev (16) geeft internationaal concert op 5 juni

Pianovirtuoos Rangel Silaev (16) geeft internationaal concert op 5 juni

mei 17, 2016 | Limburglokaal

Wegens het enorme succes van de vorige internationale concerten van de pianovirtuoos Rangel Silaev (16) uit Venray, geeft hij op 5 juni 2016 om 13.00 weer het volgend internationaal thuisconcert van zijn serie thuisconcerten: “Make my dream”. Tijdens deze concerten zal o.a. Russische klassieke muziek (Rachmaninov),  Chopin,  Mendelssohn, eigen stukken van Rangel en bijzondere gastoptredens te horen zijn.  Rangel Silaev zal tijdens de concerten de pianoversie van zijn orkeststuk ‘Hymne voor de vrede’ met volksliederen van Rusland, Amerika en Nederland in elkaar geweven met zijn eigen thema’s uitvoeren.               

Rangel heeft een enorme eer gekregen door de komst van de beroemde tenor Remko Harms  (zie www.ironladymanagement.nl ) op 5 juni. Remko zal aan het begin van het concert zingen onder begeleiding van Rangel. 
Poolse coloratuursopraan Anita Rynkiewicz en mezzosopraan uit Moskou Elena Bazhenova zullen onder begeleiding van Rangel enkele prachtige (Russische) stukken zingen. Teksten van de Russische liederen worden in het Nederlands door Oxana Kas kort voorgelezen (in een gedichtenvorm). Het concert op 5 juni wordt door de lokale TV Omroep Venray gefilmd voor een Tv-reportage.

Rangel over zijn thuisconcerten en het belang van andere activiteiten van Stichting Stemvork
Na mijn vorige internationale concerten kreeg ik veel positieve reacties over het belang van de uitvoeringen in onze regio. Ik ben bijzonder vereerd dat (internationale) topartiesten en BN’ers zoals Remko Harms, ongeacht dat onze concertzaal op de Dr. Kortmannweg 5 in Venray nog niet afgewerkt is, naar mijn thuisconcerten reizen om ons publiek te verrassen. Muziek brengt mensen van verschillende landen en verschillende culturen bij elkaar, geeft rust en vrede. Russische teksten van liederen werden tijdens vorige concerten in een gedichtenvorm voorgelezen en tijdens ieder concert werd liefde en gevoel van samenleven met ons publiek gedeeld. Muziek is één grote universele taal. Ik, andere jonge talenten en top musici proberen samen de wereld in vrede te brengen. Op 5 juni zal ik met jong talent Jesper (trompet) 1 stuk uitvoeren, en daarna wordt steeds 1 stuk per concert met een of meerdere jonge talenten samen gespeeld. Vrede begint bij je zelf en dit deel je weer met andere, met jong en oud, met artiesten en bezoekers uit andere landen en etc. En hopelijk krijgen wij steeds meer jongeren bij onze thuisconcerten. Aanwezigheid van jong publiek geeft mij een enorme gevoel van verantwoording voor klassieke muziek, die ik zorgvuldig voor mijn concerten uitzoek en uitvoer voor een breed publiek en steeds meer geïnteresseerden. Iedereen is van harte welkom op mijn exclusieve thuisconcerten op de Dr. Kortmannweg 21 Venray. 
De concertenserie “Make my dream” heeft dezelfde naam als de titel van de documentaire over mij, die het Campusdoc filmfestival van 2013 won. Het thema van die documentaire was o.a. het realiseren van de concertzaal in Venray. Omdat de concertzaal van Stichting Stemvork voor jonge toptalenten en hun publiek nog niet afgewerkt is, ben ik al actief bezig met realisatie van mijn droom voor internationale jonge artiesten. 
Ik hoop uiteraard op een goede opkomst, zeker tijdens mijn concert op 5 juni! Uw aanmelding voor onze concerten zien wij graag zo vroeg mogelijk, uiterlijk 3 dagen van tevoren via 
kamerton@wxs.nl.

Over de artiesten
BN’er Remko Harms zingt al vanaf 12-jarige leeftijd tijdens grote klassieke concerten. Ongeacht zijn drukke agenda komt hij op 5 juni naar het concert van Rangel om hun samenwerking, die al een paar jaar geleden begon, door te zetten. Met de LA The Voices treedt Remko op tijdens de Dinner Shows van Joop van den Ende’s Stage Entertainment. Daarnaast treedt hij op tijdens de dinnershow ‘Brooklyn Night’ van Frank Wentink. Inmiddels heeft hij 20 jaar ervaring als musicalacteur en zanger. In 2013 nodigde de Amerikaanse management van de wereldster Barbra Streisand Remko uit om naast haar op het podium te staan tijdens haar twee concerten in de Ziggo Dome.

Elena Bazhenova is afgestudeerd aan de Russische prominente Gnessin Staatsacademie voor Muziek. Zij heeft jarenlang met het ensemble «Russian Song», onder leiding van de bekende musicus Nadezhda Babkina, over de hele wereld opgetreden, van Ierland tot Australië en van Alaska tot Japan.

Anita van der Velden-Rynkiewicz is afgestudeerd aan de Poolse Music Academy Lodz. Zij was een solovocaliste bij het Groot Militair Orkest in Polen, soliste van Operette Lodz.

Thuisconcerten

De thuisconcerten van Rangel vinden iedere eerste zondag van de maand plaats (bij voldoende aanmeldingen uiterlijk 2 dagen voor het concert) en worden uitgevoerd op de prachtige Steinway vleugel van Rangel. 
De concerten duren van 13:00 tot 14:00 
Locatie: Dr. Kortmannweg 21 Venray
Kosten p.p.: 20 euro, incl. Consumptie (o.a. Prosecco). 
Voor kinderen een speciale lage prijs van 5 euro.

Documentaire over Rangel met Katja Schuurman:   http://www.npo.nl/alles-voor-je-kind/17-09-2015/KN_1672674

De orkestversie van Rangel zijn stuk “Hymne voor de vrede”
https://youtu.be/zri4UPyQykw 
Verzamelvideo’s van zijn voorgaande thuisconcerten: 
https://youtu.be/v5V2oef3O-w    
https://youtu.be/fOgO6yyugmc   
https://youtu.be/toR4fh_B5rA    
https://youtu.be/I8fVKuK5koo    
https://youtu.be/qfw9c-Yy74M

Meer informatie is te vinden op www.rangel.nl (o.a. over  andere concerten en de crowdfunding campagne voor de concertzaal “Studio Rangel” voor jonge topmusici van Stichting Stemvork)

Contactpersoon Oksana Titova t. 06-53427123  kamerton@wxs.nl 

www.rangel.nl   www.stemvorkvenray.nl