Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Driesterren chef Pascal Barbot op Folie Culinaire
donderdag 19 mei 11:00

Driesterren chef Pascal Barbot van het Parijse restaurant l’Astrance*** komt naar Maastricht. Op Folie Culinaire 2016, hét exclusieve evenement voor de internationale gastronomie in MECC Maastricht, geeft de Fransman een demonstratie van zijn kunnen.

Folie Culinaire vindt plaats van 10 t/m 12 oktober 2016. Verschillende gerenommeerde chefs van internationale sterrenrestaurants komen dan naar de Limburgse hoofdstad om hun kookkunst te tonen.

Pascal Barbot wordt in het gastronomische landschap door velen als voorbeeld gezien. Hij wordt geboren in Vichy, begint zijn carrière in Londen en gaat vervolgens aan de slag bij de gebroeders Troisgros*** in Roanne. Tijdens zijn militaire dienst wordt hij de kok van de admiraal en ontdekt vele culturen van de Pacific landen. Na zijn legerdienst staat hij vier jaar aan de zijde van Alain Passard in l’Arpège*** waar hij later souschef wordt. Hij maakt een uitstap van een jaar naar Sydney voor de opening van een restaurant en keert terug naar Frankrijk, ditmaal naar Lapérouse, waar hem gevraagd wordt de oude grandeur terug te brengen. Pascal kan er zijn draai niet vinden en opent in 2000, samen met zijn compagnon Christophe Rohat, l’Astrance. Al zeer snel stijgt het restaurant tot de hoogste sferen in de gastronomie om in 2007 zijn derde Michelinster te behalen.

Het typische aan l’Astrance is dat het restaurant slechts 25 zitplaatsen heeft en er een wachtlijst is van 6 maanden. De keuken heeft de grootte van een zakdoek met absoluut geen ruimte voor grote apparaten en nieuwe technologieën. Er wordt op 3-sterren niveau gekookt met authentieke technieken waarvan sommige afkomstig zijn van de vele reizen die Pascal heeft gemaakt. Op zijn 44e heeft Pascal een groot aantal jongens geformeerd die vandaag de dag allemaal toppers en sterrenchefs zijn geworden, net zoals Alain Passard in zijn tijd heeft gedaan.

Van 10 t/m 12 oktober 2016 toont Pascal Barbot zijn kookkunsten tijdens Folie Culinaire in MECC Maastricht. Meer info: www.folieculinaire.com  .

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Folie Culinaire

Pascal Barbot

Het weer in Limburg
maandag 18 oktober 02:48 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 7.9 °C Z 2 Min: 4 Max: 15
Evenementen