Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Loop, fiets of wandel voor kankeronderzoek in Limburg
donderdag 19 mei 08:15

In het uiterste zuiden van onze provincie wordt op zaterdag 28 mei voor het derde jaar op rij het sportieve evenement Five 4 Five gehouden. De opbrengst komt volledig ten goede aan het Kankeronderzoekfonds Limburg dat het geld besteed aan kankeronderzoek in Maastricht UMC+.

Five 4 Five is een familie-evenement met de nadruk op fietsen, hardlopen en wandelen. Centrale punt is de monumentale hoeve Libeek. Hier start en eindigt de tocht.

Wandelen en Hardlopen

Het parcours voor de wandelaars en hardlopers is 14,3 km. Het parcours neemt de deelnemers langs enkele pareltjes van de gemeente Eijsden-Margraten; Noorbeek, Banholt en Sint Geertruid. Iedereen is welkom om mee te wandelen en hardlopen, ook honden (wel aangelijnd).

Fietsen

Het parcours voor de fietsers is 12,5 km en deze mag iedereen vijfmaal fietsen (het mag natuurlijk ook meer of minder dan vijf keer). In de route zijn vijf pittige heuvels opgenomen met stijgingspercentages variërend tussen 6 en 12%. Iedereen is welkom. Ook de wielrenner die zich wil bewijzen, want het is geen licht parcours. Maar je mag de heuveltjes ook oplopen.

Er zijn ook vijf rustpunten waar de lopers en fietsers kunnen halt houden voor een drankje, fruit of een stukje vlaai en om even bij te komen. Het gaat niet om de sportieve prestatie. Dit is een familiehappening.

Kinderen

Voor de kinderen staat er dit jaar iets nieuws op stapel omdat 14 km toch een behoorlijke afstand is om te wandelen. Daarom heeft men dit jaar geregeld dat de kinderen in Banholt terug naar de start/finishlocatie worden gebracht door een huifkar (ouders mogen natuurlijk ook mee met de huifkar, of eenieder die niet zo ver kan lopen). Zo is de wandelroute van Five 4 Five geschikt voor het hele gezin van jong tot oud.

U kunt deelnemen voor € 25,- per deelnemer, kinderen t/m 12 jaar gratis. Meld u aan via deze link: http://www.five4five.nl/inschrijven

 

 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Kankeronderzoekfonds Limburg

Five 4 Five

Hoeve Libeek

Het weer in Limburg
zondag 20 juni 03:26 Zwaar bewolkt Maastricht 19.6 °C Z 1 Min: 16 Max: 21
Evenementen