Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Exploitatie MAA in handen van Trade Centre Global Investments (TCGI)
maandag 23 mei 09:48

TCGI is als beste kandidaat uit de bus gekomen na een aanbestedingsproces met drie inschrijvers. TCGI is de moedermaatschappij van onder meer Global Airlines Services. Het is een onderneming die al meer dan 20 jaar actief is in de luchtvaartwereld en twee van de drie vrachtcarriers die op MAA vliegen (Turkish en Royal Jordanian) vertegenwoordigt. TCGI heeft kantoren wereldwijd, waaronder ook in Noord-Amerika, Rusland, Israël en Hong Kong. TCGI vertegenwoordigt een internationaal netwerk van circa 85 luchtvaartmaatschappijen. Daarnaast heeft TCGI een marketingconcept dat de groei van de vervoersvolumes op MAA mogelijk maakt (wordt klant van de klant).

Het provinciebestuur vindt de luchthaven erg belangrijk voor de economische structuur van Limburg. De werkgelegenheid wordt behouden of zelfs uitgebreid. De provincie telt veel internationaal georiënteerde bedrijven en heeft grote internationale evenementen. ,,De uitstraling en het imago van de luchthaven hebben een positief effect op de dynamiek van de bedrijven in Limburg. Bovendien is onze luchthaven als regionale hub uniek door de combinatie van luchtvracht, passagiersvervoer, onderhoudsbedrijven en de opleiding voor vliegtuigmonteurs,” zegt gedeputeerde Twan Beurskens.

Maastricht Aachen Airport werd in 2004 geprivatiseerd aan de Engelse investerings-maatschappij Omniport en bouwbedrijf Dura Vermeer. De provincie Limburg nam het eigendom in 2014 na een dreigend faillissement weer over om de toekomst van MAA veilig te stellen. De Provincie stelt samen met de vier Zuid-Limburgse gemeenten middelen beschikbaar voor het wegwerken van achterstallig onderhoud op MAA en voor de kosten van onder meer veiligheid en brandweer op de luchthaven. De Provincie richt zich op publieke taken en beoogt geen directe operationele rol in de commerciële exploitatie van de luchthaven. De Provincie blijft eigenaar van de gebouwen en gronden, in totaal circa180 hectare. De concessie loopt tot 2026 met een mogelijkheid tot verlenging

Directeur Ismail Durmaz van TCGI is verheugd over de verworven concessie. Dhr Durmaz: “Wij zien de toekomst van Maastricht Aachen Airport vol vertrouwen tegemoet en zullen er alles aan doen om de Luchthaven op de wereldkaart te zetten”.

Voorzitter van de Raad van Commissarissen, Ype de Haan ,, De luchthaven en de medewerkers kunnen de toekomst met vertrouwen tegemoet zien. Het is mooi dat door een geslaagd concessietraject de luchthaven voor Limburg kan uitgroeien tot een belangrijke infrastructurele aanwinst. TCGI profileert zich als een bedrijf met een grote ‘drive’ om de concessie tot een succes te maken. Samenwerking met de stakeholders staat hoog in het vaandel. De Raad van Commissarissen ziet uit naar de komst van TCGI naar MAA”.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

maastricht aachen airport

TCGI

Het weer in Limburg
vrijdag 19 juli 08:54 Zwaar bewolkt Maastricht 17.2 °C WZW 2 Min: 15 Max: 23
Evenementen