Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
1.835 Zonnepanelen op dak MECC Maastricht
maandag 23 mei 14:45

MECC Maastricht gaat een zonnedak realiseren met een oppervlak van bijna 5.000 m2. Hiervoor zullen komende zomer 1.835 zonnepanelen geplaatst worden op de gebouwen van het beurs- en congrescentrum. MECC Maastricht heeft, in samenspraak met de gemeente Maastricht, zonnepanelenbedrijf Rooftop Energy opdracht gegeven voor de installatie. Voor dit project heeft het MECC een SDE+ subsidie ontvangen van het Rijk waarmee zij als Green Key organisatie meewerkt aan de gemeentelijke duurzaamheidsambitie van Maastricht.

De installatie gaat ongeveer 450.000 kWh produceren en voorziet daarmee in ca. 21% van de totale elektriciteitsbehoefte van het MECC. Dit is vergelijkbaar met de jaarlijkse elektriciteitsvoorziening van ruim 200 Maastrichtse huishoudens. De zonnepanelen zorgen voor een CO2-reductie van zo’n 250 ton per jaar. De installatie heeft een levensduur van 25 jaar. De verwachting is dat de installatie deze zomer in gebruik genomen wordt. Rob van de Wiel, directeur MECC Maastricht: “Het MECC heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Met het plaatsen van de zonnepanelen, nemen wij als Green Key organisatie onze verantwoordelijkheid door ons energieverbruik niet alleen zoveel mogelijk te beperken, maar ook te verduurzamen.''

Het project sluit naadloos aan bij de ambitie van de stad om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Om deze duurzame ambitie te realiseren, sluit de gemeente Maastrichtse Energieakkoorden met grote en kleine partners uit de stad. In deze akkoorden staan afspraken, acties en maatregelen om bijvoorbeeld de uitstoot van CO2 te verminderen en energieverspilling tegen te gaan. Samen met de duurzaamheidsambities van de nieuwe bouwkundige uitbreiding en de zonnepanelen, wordt ook verder gewerkt aan een Energieakkoord met het MECC.

Wethouder Gerdo van Grootheest: “Wij als gemeente zetten ons samen met bedrijven, maatschappelijke organisaties en burgers in om onze stad duurzamer te maken. MECC Maastricht is bovendien een gemeentelijk gebouw. Dat maakt het niet alleen de verantwoordelijkheid voor het MECC, maar zeker ook voor de gemeente om het gebouw energiezuinig te maken. Het plaatsen van de zonnepanelen is daarmee een belangrijke stap in onze ambitie Maastricht klimaatneutraal 2030.”

Leendert Florusse, directeur Rooftop Energy: “Wij zijn er trots op deze opdracht voor het MECC te mogen uitvoeren. Het is een compliment aan onze samenwerking. Rooftop Energy ontwikkelt zich hiermee verder als gespecialiseerd en onafhankelijk dienstverlener in zonne-energie.”

 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Zonnepanelen

Het weer in Limburg
maandag 18 oktober 03:05 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 7.8 °C Z 2 Min: 4 Max: 15
Evenementen