Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
 
Kunstwerk Jef Bogman op containergeluidswal kondigt Groene Loper Maastricht aan
woensdag 25 mei 16:00

Een kunstwerk van de Maastrichtse beeldend kunstenaar Jef Bogman is sinds gisteren te zien op de tijdelijke geluidswal van containers langs de N2 door Maastricht. Verspreid over zes containers tonen transparante plastic figuren wat men hier na ingebruikname van de A2-tunnel kan doen: wandelen, fietsen, zitten, spelen. Het langsrijdend verkeer kan daarmee al een glimp opvangen van de Groene Loper, gebiedsontwikkeling die hier gaat plaatsvinden.

De tijdelijke geluidswal van zeecontainers was in het A2-tunnelproject nodig na de sloop van de flats aan de President Rooseveltlaan en tijdelijke verlegging van de N2. De geluidswal vermindert de geluidshinder voor de achterliggende woningen aan de Professor Kernstraat en het Old Hickoryplein.

Na de volledige ingebruikname van de A2-tunnel zal de bovengrondse N2 worden opgeheven en kunnen deze containers weer verwijderd worden. Bovenop de A2-tunnel zal in 2017 de Groene Loper aangelegd worden, de nieuwe groene verbinding tussen de verschillende wijken van Maastricht-Oost.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

A2-tunnel

Het weer in Limburg
zondag 20 juni 02:34 Zwaar bewolkt Maastricht 19.8 °C ZZO 1 Min: 16 Max: 21
Evenementen