Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
IJslandse chef Thrainn Freyr Vigfusson op Folie Culinaire
dinsdag 31 mei 13:00

Folie Culinaire, het internationale event voor de gastronomie, maakt weer een nieuwe chef bekend: Thrainn Freyr Vigfusson. Thrainn is de voormalige chef van Lava restaurant, het restaurant van de Blue Lagoon, een weldadige oase in het rauwe IJsland.

Hij is toonaangevend in zijn combinaties, met respect voor de tradities en grondstoffen die IJsland te bieden heeft. Hij was het die IJsland in 2010 naar de 7e plaats bij de Bocuse d’Or kookte. Nu, in between jobs, spendeert hij zijn tijd aan het verwezenlijken van zijn grote droom: een eigen zaak, de wereld rondtrekken om de IJslandse gastronomie te promoten en het onder zijn hoede nemen van het IJslandse culinaire team. Als winnaar van 2 gouden medailles in 2014 bij The World Culinary Cup, is hij een van IJslands toonaangevende chefs. Hij groeide op in het noorden, waar hij in de zaak van zijn vader besmet raakte met het gastronomievirus, dat hij nooit meer heeft losgelaten. Hij deed ervaring op in Frankrijk en Londen, maar werd het meest gevormd in restaurant Grillid in Reykjavik, tot op heden gezien als het beste restaurant van de stad.

Folie Culinaire vindt plaats van 10 t/m 12 oktober 2016 in het MECC Maastricht.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Folie Culinaire

Het weer in Limburg
maandag 18 oktober 03:06 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 7.8 °C Z 2 Min: 4 Max: 15
Evenementen