Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Chocolade maakt gelukkig!
zaterdag 04 juni 09:00

Wekelijks schrijft Harold Habets van La Fortezza een artikel over een onderneming in winkelcentrum Mosae Forum. Lees hier het artikel over Rousseau Chocolade.

Bij het betreden van de winkel aan de Markt 52 krijg je direct een goed gevoel. De zoete geur van chocolade hangt in de winkel en de mooie creaties lachen je toe. Rousseau Maastricht Centrum is een prachtige zaak met de heerlijkste bonbons en pindarotsjes en boordevol eetbare cadeauartikelen van chocolade.

We spreken Maartje Vergoossen (snoept gemiddeld 10 chocolaatjes per dag…) in dit chocolade walhalla. Maartje is al 2 jaar de franchisenemer van deze vestiging in Mosae Forum. Rousseau Brusselsepoort is inmiddels al 4 jaar van haar.

Rousseau Chocolade is een echt familiebedrijf met het hoofdkantoor en tevens de productie in Sittard. De familie is begonnen met de productie en verkoop in 1969 vanuit huis in Sittard. Inmiddels zijn er ruim 18 winkels waarvan de meeste in franchisevorm. De eerste generatie Rousseau komt notabene uit Maastricht. Maartje ontvangt regelmatig nazaten van de familie Rousseau in haar winkel.

Vergoossen is opgegroeid met chocolade van Rousseau want vroeger gingen ze regelmatig chocolade kopen in de fabriek in Sittard. Buiten de reguliere wekelijkse belevering bezoekt ze de fabriek ook wekelijks voor bestellingen en om contact te houden met de mensen van de productie en het hoofdkantoor.

In de winkel – waar het het hele jaar door 18 tot 20 graden Celsius is - werken in totaal 12 parttimers. Dit zijn allemaal vrouwen hoewel Maartje ons probeert te overtuigen dat er ook veel mannen de winkel bezoeken voor chocolade voor eigen gebruik of als cadeau. Het klantenbestand bestaat overigens voor 60% uit locals.

Maartje geeft aan trots te zijn op haar winkel en op de lekkere, duurzame en betaalbare chocolade. Verder is de enige echte ‘stads bonbon’ met de naam “het Ingelke” exclusief te koop bij de 2 Maastrichtse Rousseau winkels.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

La Fortezza

Harold Habets

Het weer in Limburg
zaterdag 26 september 12:44 Zwaar bewolkt Maastricht 11.5 °C NW 3 Min: 5 Max: 16
Evenementen