Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Chrit Rousseau “komt thuis” in Museum aan het Vrijthof met overzichtstentoonstelling
maandag 06 juni 10:17

‘Thuiskomen’ is de naam van de nieuwe tentoonstelling van kunstenaar Chrit Rousseau. Rousseau is dit jaar 75 geworden. Het leek Museum aan het Vrijthof een mooie geste om dit icoon van Maastricht te eren met een overzichtstentoonstelling. Centraal staan de schilderijen en zijn talloze schetsboekjes gemaakt tijdens of naar aanleiding van zijn talloze buitenlandse reizen.

Bekend, onbekend en nieuw werk wisselen elkaar op verrassende wijze af. De ruimtes in het Museum krijgen elk een eigen sfeer. Rousseau staat bekend om zijn natuurlijke, beweeglijke en vooral kleurrijke manier van schilderen en schetsen. Hij tekent het allerliefst mensen in hun dagelijkse natuurlijke pose en portretteert alles dat zich in zijn omgeving afspeelt. Door veel kleur te gebruiken uit de kunstenaar zijn gevoelens.

Daarnaast zal Chrit Rousseau tot drie keer toe live in het museum een naaktmodel schilderen. Bezoekers kunnen tijdens deze sessies ter plekke zien hoe Rousseau werkt.

Bijzonder aan deze tentoonstelling is ook de bijdrage van een andere kunstenaar uit Maastricht; namelijk dichter Frans Bude. Budé was jarenlang werkzaam in het onderwijs. Sinds 1988 is hij exclusief actief als dichter en verschenen er diverse dichtbundels van zijn hand. Rousseau is erg onder de indruk van de kwaliteit van de gedichten van Budé en wilde deze kans tot samenwerken dan ook niet laten schieten.

De gedichten die te lezen zijn tijdens de tentoonstelling, zijn speciaal door Frans Budé geschreven voor deze gelegenheid. Het resultaat van deze samenwerking is een persoonlijke, indringende tentoonstelling waarbij de bezoekers in beeld en taal kunnen ervaren dat beide kunstenaars het beste in elkaar naar boven hebben gehaald.

Voor deze tentoonstelling is door Chrit Rousseau en Frans Budé een speciaal boek gemaakt waarin de schilderijen en gedichten zijn gebundeld.

Thuiskomen is te zien in Museum aan het Vrijthof van 12 juni t/m 31 augustus 2016.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Museum aan het Vrijthof

Chrit Rousseau

Thuiskomen

Het weer in Limburg
maandag 18 oktober 03:30 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 7.6 °C Z 2 Min: 4 Max: 15
Evenementen