Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Netwerkevenement Bassinario toe aan 14de editie
donderdag 09 juni 10:15

In ’t Bassin, de antieke binnenhaven in hartje Maastricht, vindt op donderdag 16 juni aanstaande de 14de editie plaats van het netwerkevenement Bassinario. Tijdens het jaarlijkse culinaire evenement wordt geld ingezameld voor diverse goede doelen. Dit jaar is het hoofddoel de Tyltylschool de Maasgouw in Maastricht, een school voor kinderen en jongeren van 4 tot 20 jaar met een meervoudige beperking.

Dit jaar is een speciaal jaar voor de Ronde Tafel 179 Maastricht Charlemagne (verder RT 179). De serviceclub, die het populaire Bassinario jaarlijks organiseert, bestaat dit jaar precies 25 jaar en viert dus alweer haar vijfde lustrum. RT 179 werd in 1991 opgericht als een internationale ‘tafel’.

In de meeste Europese landen is men bekend met het fenomeen ‘Round Tables’, net als in Azië, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika en Oceanië. Het is een vereniging van mannen tot een leeftijd van 40 jaar die de onderlinge vriendschap bevordert en uitwisseling van kennis, ervaring en meningen stimuleert. Het doel is om op die manier bij te dragen aan de ontwikkeling en ontplooiing van haar leden. RT 179 telt op dit moment 25 actieve leden.

Net als alle andere ‘tafels’ op de wereld wil ook Ronde Tafel 179 graag haar steentje bijdragen om op maatschappelijk vlak een verschil te maken. De Maastrichtse tafel heeft zich daarom van meet af aan ingezet voor goede doelen die in haar ogen steun verdienen. De goede doelen betreffen voornamelijk organisaties die zich richten op kinderen en jongeren die te maken hebben met ziekte of andere sociaal-maatschappelijke problemen.

De projecten en organisaties waar RT 179 zich voor inzet , zijn allemaal gevestigd in de regio Maastricht. Dankzij de financiële steun die zij ontvangen zijn zij in staat wezenlijke stappen vooruit te zetten. Dankzij het geld dat in de loop der jaren vooral via het Bassinario werd ingezameld kon aan diverse instanties een mooi bedrag worden overgemaakt. Op die manier werden onder andere het Ronald McDonald Huis, Stichting de Knoevel, het Toon Hermans Huis, de Jan Baptistschool en het Credo Huis van Credo Ministries in Maastricht geholpen.

RT 179 is de bezoekers en sponsoren van het Bassinario dan ook meer dan dankbaar. Mede door hun steun is er in de loop der jaren een bedrag van ruim € 200.000,- opgehaald voor de gesteunde goede doelen.

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Bassinario

Het weer in Limburg
dinsdag 19 oktober 13:01 Zwaar bewolkt Maastricht 16.2 °C ZZW 3 Min: 11 Max: 18
Evenementen