Home > De grootste Délifrance van Europa ligt in Corio Center!

De grootste Délifrance van Europa ligt in Corio Center!

jun 9, 2016 | Limburglokaal

Harold Habets van La Fortezza schrijft met enige regelmaat een artikel over een ondernemer in Corio Center Heerlen. Lees hier zijn artikel over Délifrance.

Erik Hurks is bijzonder trots op zijn medewerkers in zijn Délifrance in Corio Center. “Stuk voor stuk mensen die vol passie en met plezier zorgen voor een snelle lunch, een goede kop koffie en een lekker broodje”, aldus Hurks.

Erik Hurks is zijn carrière begonnen als manager franchise op het hoofdkantoor van FEBO. Na een tijdje wilde hij wel eens ervaren hoe het was om een eigen bedrijf te hebben. Hij nam een Cafetaria in Gouda over en na jaren van keihard werken heeft hij – met vallen en opstaan – het vak geleerd en werd zijn zaak de ‘beste patatzaak in Gouda’. Door zijn toenmalige buurman, die in Gouda de uitbater was van de Délifrance aldaar, kwam hij in contact met het hoofdkantoor van Délifrance. Niet lang daarna nam Hurks de Délifrance in Zaandam over. Hier is hij verliefd geworden op het bedrijf Délifrance en enkele jaren later nam hij de 4 vestigingen in Maastricht over. Samen met zijn vrouw Miranda verkochten ze in die tijd alleen al aan de Maastrichtse horeca op jaarbasis ruim 1 miljoen stokbroden!

In 2005 begon Erik de Délifrance in Corio Center. De zaak was toen veel kleiner. “Slechts 1/3 van de huidige zaak. Het liep vanaf het begin al heel goed en ik besloot de zaak “pancakes & more” die naast Délifrance lag (ook eigendom van Hurks samen met een compagnon), bij Délifrance te betrekken. Nu hebben we 700m2 over 2 verdiepingen met 200 stoelen binnen en nog eens 200 stoelen buiten en zijn daarmee de grootste Délifrance van Europa!”.

Délifrance bestaat ruim 30 jaar in Nederland. Inmiddels telt Nederland 65 restaurants en 110 corners (voornamelijk in tankstations). De vestiging in Maastricht, Gouda en Amsterdam behoren tot een van de eerste in ons land. Délifrance staat bekend om zijn authentieke Franse recepten. Via de eigen graanvelden in Frankrijk bakken ze zoete en hartige lekkernijen en Frans gebak. Erik: “In onze zaak bereiden we de broodjes ter plekke voor het oog van de gast. Broodjes zijn zowel to go als to stay.”

“Elke Délifrance heeft een basis assortiment dat overal hetzelfde is maar wij voegen daar een flink aantal eigen creaties aan toe. Veelal met lokale producten en soms ook in samenwerking met lokale leveranciers. Zo verrassen wij onze gasten steeds met gezonde en bovenal lekkere producten “, aldus Erik die samen met zijn mensen tijdens het bezoek van voormalig President George W. Bush aan Nederland ruim 2000 belegde stokbroodjes mocht maken voor de lunch van de staf van de President.

Délifrance is dagelijks geopend vanaf 08u30 (zondag en maandag vanaf 09u30).