Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Maastrichts Mooiste maakt toekomstplannen bekend
donderdag 09 juni 11:24

Bijna 7.000 deelnemers zullen zondag 12 juni starten tijdens het Maastrichts Mooiste hardloopevenement. Dat zijn er wederom meer dan in 2015. De organisatie van Maastrichts Mooiste hardloopevenement heeft ervoor gekozen dit jaar een aantal wijzigingen door te voeren t.o.v. vorig jaar. Zo zullen er drie unieke routes zijn, te weten 5 km, 10 km en de 10 Engelse Mijl (16,09 km).

“We zijn er klaar voor”, aldus de organisatie. “Bijna 7.000 deelnemers, waarvan ruim 400 kinderen en 800 studenten starten zondag op de Markt in Maastricht.” Om 10.00uur zal wethouder van de gemeente Maastricht André Willems het startschot geven. Bekende namen aan de start zijn Zerom Ghebrihiwet, Bas van Hooren en Ricardo Floris, die zijn eerste wedstrijd na veel blessureleed loopt.

“Bij Maastrichts Mooiste is het wedstrijdelement van minder belang. Lopen is een feest en dat moet zondag ook worden. Zeven “zaate herremienekes” zorgen voor de juiste sfeer onderweg en live muziek door een grote bigband en een DJ op de Markt moeten voor het feest na afloop zorgen”.

Maastrichts Mooiste 2017 wordt volwaardig loopweekend
De datum voor Maastrichts Mooiste 2017 is ook al bekend. Maastrichts Mooiste zal niet alleen maar op zondag gelopen kunnen worden, maar een volledig weekend. De organisatie kiest in 2017 voor diverse toevoegingen aan het programma. “Vrijdag 9 juni 2017 zal de eerste editie van de Maastrichts Mooiste City Centre Trail gelopen worden”, aldus organisator Roy Packbier. “De deelnemer kan kiezen uit drie afstanden die Maastricht op een unieke manier laten zien. Hardlopen door onontdekte plekjes van Maastricht, bouwputten, maar ook sommige unieke gebouwen zullen open gaan voor de deelnemers”.

Zaterdag 10 juni 2017 wordt er een Maastrichts Mooiste wandeltocht toegevoegd aan het programma. “We kregen dit jaar vele vragen over de mogelijkheid tot wandelen bij Maastrichts Mooiste. Die mogelijkheid was er dit jaar niet, maar met de toevoeging komen we in 2017 tegemoet aan deze wens”. De wandeltocht moet Maastricht op z’n mooist laten zien, inclusief unieke hotspots en de Bourgondische sfeer waar Maastricht om bekend staat.

Maastrichts Mooiste hardloopevent, waarbij wederom gekozen kan worden uit drie verschillende afstanden zal plaatsvinden op zondag 11 juni 2017.
Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Maastrichts Mooiste

hardloopevenement

Het weer in Limburg
zondag 20 juni 03:37 Zwaar bewolkt Maastricht 19.6 °C Z 1 Min: 16 Max: 21
Evenementen