Home > Cavemanrun een sterk groeiend evenement in Valkenburg

Cavemanrun een sterk groeiend evenement in Valkenburg

jun 14, 2016 | Maregio

Obstacle running is hot, zo merkt ook de organisatie van de Cavemanrun. Met nu al meer dan 5000 bevestigde inschrijvingen op 24 én 25 juni is het evenement na 3 jaar niet meer weg te denken uit Limburg. “Om alle deelnemers ook kwaliteit voor hun geld te blijven bieden is het zaak gecontroleerd te groeien. Tot nu toe elk jaar een verdubbeling van de deelnemers is mooi, maar de deelnemers mogen elk jaar nieuwe verrassingen verwachten. Dat blijft voor ons dan ook de grootste uitdaging”, aldus de organisatie.

De hedendaagse sportieve lifestyle ligt aan de basis van dit succes. “Steeds meer mensen zijn actief bezig zijn met bewegen en sporten. Obstacle running is een leuk trainingsdoel. De uitdaging van hardlopen gecombineerd met spectaculaire stormbaan-achtige obstakels op, dwars door en rondom de Cauberg trekt veel mensen. Er is geen wedstrijdelement; je tijd wordt niet geregistreerd en in klassementen weergegeven. De nadruk ligt zo veel meer op genieten van de omgeving en het plezier dat je met elkaar hebt. Je zet nog steeds een sportieve prestatie neer, maar samen met je vrienden door de modderpoelen kruipen is goud waard.

Het is apenkooi voor volwassenen; sportief keten, helemaal onder de modder over de finish komen en daarna vieren wat je samen hebt gepresteerd!”

Dit jaar liggen er zo’n 30 obstakels op het parcours, waaronder enkele fonkelnieuwe waar men veel reacties op verwacht. Uniek blijft natuurlijk de Cauberg en de mergelgrotten, op die manier beleven de deelnemers Limburg op z’n best.

De runners komen grotendeels uit Nederland, maar het percentage Belgische en Duitse deelnemers neemt elk jaar flink toe. Dit jaar doen er zelfs fanatiekelingen uit Luxemburg en Denemarken mee.

Dit jaar hebben zich zo’n 130 complete teams ingeschreven, van sportscholen en vriendengroepen tot advocatenkantoren. Obstacle running is een toegankelijke en leeftijdsvriendelijke sport (de oudste is 65!). Voor ouders die SAMEN met hun kinderen rennen is er om 13:00 uur een speciale startserie. Daar hebben zich al zo’n 200 ouders met hun kinderen voor aangemeld.

De leeftijdscategorie 12-17 jaar krijgt dit jaar zelfs hun eigen Run; op vrijdag 24 juni vindt de 1e Rabobank Scholen-editie voor de leerlingen van het Stella Maris College Valkenburg en Meerssen plaats. Zo’n 1000 leerlingen blazen het stof van de traditionele sportdag en bedwingen het CavenmanRun-parcours van 6 km.

Zowel op 24 als op 25 juni is het terrein gratis toegankelijk voor toeschouwers, want meedoen is fantastisch, maar met enthousiast publiek wordt het nog leuker. Met muziek, foodtrucks en een lekker drankje wordt er een gezellig feest van gemaakt.