Home > COC Limburg organiseert solidariteitsbijeenkomst voor slachtoffers schietpartij Orlando

COC Limburg organiseert solidariteitsbijeenkomst voor slachtoffers schietpartij Orlando

jun 15, 2016 | Maregio

Onder de naam ‘COC Limburg stands with Orlando’ organiseert COC Limburg donderdag 16 juni om 19:30u een solidariteitsbijeenkomst voor de slachtoffers van de afschuwelijke schietpartij in club Pulse in Orlando. Daarbij kwamen afgelopen weekend 49 mensen om het leven. De solidariteitsbijeenkomst vindt plaats bij het monument De Perroen op het Vrijthof, nabij het Regenboogzebrapad Maastricht, een plek die het zichtbare symbool is van acceptatie en tolerantie in de Limburgse samenleving.

Tijdens de herdenking spreekt COC Limburg-voorzitter Gerrit -Jan Meulenbeld, waarna een minuut stilte in acht wordt genomen. Daarna is er gelegenheid om bloemen te leggen en kaarsen te branden. COC Limburg nodigt iedereen van harte uit om de bijeenkomst bij te wonen en bloemen en kaarsen mee te nemen.

COC Limburg is geschokt door het leed dat partners, vrienden en familie van de slachtoffers is aangedaan. Dat de slachtoffers zijn vermoord of gewond geraakt omdat zij lhbt (lesbienne, homo, biseksueel of transgender) zijn, staat inmiddels vast. COC Limburg roept allen in Limburg op om donderdag de regenboogvlag halfstok te hangen als zichtbaar blijk van medeleven en solidariteit.

De schietpartij in Orlando is de dodelijkste schietpartij ooit die in de Verenigde Staten door een enkele schutter werd uitgevoerd.