Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Centre Céramique in juli en augustus, ook op zondag open!
woensdag 29 juni 11:41

In de zomermaanden juli en augustus is Centre Céramique (CC) ook op zondag van 13.00 – 17.00 uur open in 2016! De afgelopen jaren was CC gedurende de vakantieperiode op zondag gesloten. Met deze ruimere openingstijden speelt men in op de behoeften van de klanten. Dit is de eerste stap naar de ambitie om in de nabije toekomst 7 dagen per week open te gaan. Op dit moment is CC 6 dagen in de week open.

Centre Céramique trekt op jaarbasis circa 400.000 bezoekers. Dit maakt haar een van de meest populaire culturele instellingen van Limburg. De tentoonstellingen en de culturele activiteiten van Centre Céramique worden in de zomer goed bezocht. De bibliotheek daarentegen is rustig in de vakantietijd. Dat is ook de reden dat men minder (bibliotheek)medewerkers inzet tijdens de zomerzondagen

Zomerprogramma

Gedurende de zomer is er een mooi programma ontwikkeld. 12 juli t/m 2 oktober worden er prachtige portretten gepresenteerd in de fototentoonstelling Vervaldatum van mensen die nadat zij de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt, (willen) blijven doorwerken. Foto’s zijn gemaakt door Wanna Renata. In dit kader is er een lezing met Cisca Dresselhuys en een lezing over jong blijven & oud worden door Prof. Dr. Marcel Olde Rikkert. Verder is er een lezing van de Duitse schrijfster Karin Köhler, schrijfster van de Top Tien verhalenbundel `Vuurpijlen vangen’. Ook is er muziek. Het Orlando festival treedt in augustus meerdere dagen op in Centre Céramique.

Voor de jeugd is er een Engelse Summerschool en er kan geëxperimenteerd worden met Mad Science. Natuurlijk zijn er elke week voorleesuurtjes (Nederlands en Engels). En er zijn workshops.

Kijk voor het hele programma op: www.centreceramique.nl

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

stadsbibliotheek

Het weer in Limburg
zondag 20 juni 02:29 Zwaar bewolkt Maastricht 19.9 °C ZZW 1 Min: 16 Max: 21
Evenementen