Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Victor de Stuersprijs 2016 voor verzorgingshuis Larisa
zaterdag 02 juli 09:00

De Victor de Stuersprijs 2016 voor hedendaagse architectuur in Maastricht gaat naar de architect en opdrachtgever van de bouw van verzorgingshuis Larisa op het Klevarieterrein. Architect Han Westelaken van Architecten aan de Maas uit Maastricht en zorggroep Envida ontvingen de erepenningen vrijdagmidag uit handen van wethouder Jack Gerats.

Het ontwerp van Westelaken was één van de drie genomineerde projecten. De andere nominaties gingen naar de realisatie van een ongelijkvloerse kruising met het spoor aan de Balijeweg van architect Jan Maas (van Bureau B+B stedebouw en landschapsarchitectuur uit Amsterdam) in samenwerking met beeldend kunstenaar Michel Kluiters en het bouwen van het Kaboom Hotel aan het Stationsplein van architect Koen Savelkoel (van Satijnplus Architecten uit Born).

De jury was onder de indruk van de drie genomineerden, maar riep het verzorgingshuis uit tot winnaar. De jury prijst onder meer de samenhang met de omgeving, de ruimtelijke opzet, de eigenzinnige materialisatie en rijke detailleringen.

Uit het juryrapport: ‘de jury heeft veel waardering voor dit project. Een project waar de stedenbouwkundige en architectonische kwaliteit, in combinatie met een zorgvuldige uitvoering van het ontwerp, samen geleid hebben tot een prachtig en vernieuwend project en een waardige winnaar van de Victor de Stuersprijs 2016.’

De Victor de Stuersprijs

Deze jaarlijkse prijs is voor een architect, opdrachtgever of instelling die een belangrijke rol speelt bij de instandhouding van het cultureel erfgoed of de bevordering van de stedenbouwkundige of architectonische kwaliteit in Maastricht. Wethouder Jack Gerats benadrukte vrijdag het belang van de Victor de Stuersprijs en de maatschappelijke discussie over architectuur in Maastricht:

"De prestigieuze Victor de Stuersprijs stimuleert de architectuur, ok! De stad vraagt alleen steeds meer om naar de maatschappij te luisteren. Prima! Zo houden we Maastricht waar we zitten: verleden en heden gaan hier moeiteloos samen!"

De prijs wordt het ene jaar toegekend als architectuurprijs en het andere jaar als monumentenprijs. De prijs is vernoemd naar Victor de Stuers (1843–1916), de Maastrichtenaar die wordt gezien als de grondlegger en pleitbezorger van onze nationale monumentenzorg.

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Verzorgingshuis Larisa

Het weer in Limburg
zaterdag 26 september 12:41 Zwaar bewolkt Maastricht 11.5 °C NW 3 Min: 5 Max: 16
Evenementen