Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Xenos Mosae Forum is vreemd maar ongewoon leuk
zondag 03 juli 09:00

Wekelijks schrijft Harold Habets van La Fortezza een artikel over een onderneming in winkelcentrum Mosae Forum. Lees hier het artikel over Xenos.

Joris Mulder, al 7 jaar bedrijfsleider bij Xenos, is erg blij met de nieuwe zaak in Mosae Forum. “Dit is een geheel nieuw concept met een hele nieuwe look & feel. Er zijn nog niet veel winkels in deze stijl dus we zijn super trots. Wij zijn op 27 mei jl. geopend en alleen Beverwijk was ons helaas een paar dagen voor!”, zegt Joris met een brede glimlach.

Joris is een retailman in hart en nieren. Zijn ouders hadden vroeger een aantal breigarenwinkels in Maastricht en daarna stond zijn moeder in de Jamin in Wyck. Uiteindelijk heeft Joris de Jamin van zijn moeder overgenomen. Na een aantal jaren zag zijn moeder bij toeval een vacature bij Xenos in de krant staan. Begonnen als werknemer werd Joris al snel bedrijfsleider en runt nu de nieuwe zaak in Mosae Forum.

De nieuwe zaak oogt heel rustig en een stuk overzichtelijker. “Wij zijn eigenlijk een aantal speciaalzaken in één. We hebben huishoud, interieur en zijn ook een soort supermarkt”, aldus Joris. “De artikelen die wij verkopen zijn in te delen in wonen & sfeer, tafelen, koken & bakken, huishouden, hobby & vrije tijd, badkamer, feest en cadeautjes”.

Xenos is Grieks voor ‘vreemd’. Stuk voor stuk verkopen ze bijzondere artikelen met een verhaal. De artikelen komen uit alle windstreken van de wereld. Soms zijn ze een tikkeltje gek dan wel heel avontuurlijk, of lekker. Maar altijd ongewoon leuk.

Xenos is in 1973 opgericht binnen de kruideniersformule P. de Gruyter & zn. Uit landen als China en India werden artikelen geïmporteerd die in Nederland nog nergens in de schappen lagen. In de jaren ’80 werd het assortiment en het aantal winkels fors uitgebreid. Vanuit de eerste drie winkels in Eindhoven, Amsterdam en Utrecht groeide Xenos uit tot een keten met zo’n 250 vestigingen in Nederland en Duitsland.

Bij Xenos in Maastricht werken zo’n 20 medewerkers. Joris: “Een aantal medewerkers zoals Annemie (al 28 jaar) en Carina (25 jaar) maar ook Ramona en Vera werken er al heel wat jaren. Zij horen dan ook ècht bij de Xenos-familie”.

Op de vraag welk product het beste verkoopt hoeft Joris niet lang na te denken. “Dat zijn zonder enige twijfel de pijnboompitten! Ook Coolmax wandelsokken en onze sesamkoekjes lopen enorm goed. Maar vergeet ook de schilmesjes zeker niet. Dit zijn producten met een lage prijs maar met een verrassend goede kwaliteit”, aldus Joris.

De ambitie van Joris en zijn team is om van de zaak in Mosae Forum de mooiste, gezelligste en beste Xenos van Nederland te maken. “Net zoals Maastricht de beste, mooiste en gezelligste stad van Nederland is”, zegt Joris die zelf in Geleen woont.

Xenos Mosae Forum is dagelijks geopend en ligt naast de ingang van vanHaren, tegenover Sissy-Boy.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

La Fortezza

Harold Habets

Xenos

Het weer in Limburg
maandag 18 oktober 02:44 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 7.9 °C Z 2 Min: 4 Max: 15
Evenementen