Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Vierde sportdag (on)beperkt sportief een succes
dinsdag 05 juli 10:30

Maastricht Sport organiseerde op zaterdag 2 juli voor de vierde keer de sportdag voor mensen met een beperking. Deze sportieve dag, die in het teken staat van samen bewegen en ontmoeten, is bedoeld om mensen met een verstandelijke en mensen met een lichamelijke beperking kennis te laten maken met bekende en minder bekende sporten. De sportdag vond plaats op en rondom het Geusseltpark.

Samen sportief aan de slag!

Zo’n 120 deelnemers en vrijwilligers genoten afgelopen zaterdag tussen 12.00 en 15.00 uur van de vele sporten die op sportpark de Geusselt aangeboden werden. Mensen met een lichamelijke beperking konden deelnemen aan een wandeling die rolstoeltoegankelijk was. Onderweg werd er een quiz en een spel georganiseerd. De volwassenen en kinderen met een verstandelijke beperking rouleerden in groepen langs 6 verschillende activiteiten: rugby, streetdance, hockey, rolstoelbasketbal, een opblaasbare stormbaan en atletiek.  De atletiek clinic werd gegeven door oud Paralympiër Marije Smits die met haar motto ‘Grenzen zitten in je hoofd, niet in je lichaam’ haar passie voor atletiek overbracht op de deelnemers. Er waren voldoende vrijwilligers aanwezig die ervoor zorgden dat iedereen goed werd begeleid.

(On)beperkt Sportief

De jaarlijkse sportdag maakt onderdeel uit van het ‘(On)beperkt Sportief’ programma van waaruit Maastricht Sport samen met partners en organisaties in de stad een sportaanbod heeft samengesteld voor mensen met een beperking, verstandelijk of lichamelijk. Voor deze doelgroep is bewegen niet altijd vanzelfsprekend. Mede door de expertise en ervaringen van de organisaties zijn er nieuwe sportgroepen opgericht. In de groepen wordt er in een vertrouwde omgeving, onder deskundige begeleiding bewogen en er zijn (waar nodig) voldoende vrijwilligers aanwezig. Natuurlijk is er juist ook ruimte voor gezelligheid. Naast het aanbod van Maastricht Sport zijn er ook verschillende verenigingen en sportscholen die een aanbod hebben voor deze specifieke doelgroep? Maastricht Sport brengt al deze activiteiten in kaart en zorgt voor de juiste match tussen activiteiten, aanbieders en doelgroep.

 

 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Sportdag

Geusseltpark

Het weer in Limburg
zaterdag 24 oktober 11:49 Zwaar bewolkt Maastricht 13.1 °C ZZW 5 Min: 10 Max: 15
Evenementen