Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
André Rieu’s walsen nemen Servaasbrug voor een middag over
vrijdag 08 juli 17:15

Vanaf vandaag start de concertreeks van André Rieu waarbij hij op 8, 9, 10, 14, 15, 16 en 17 juli 2016 het Vrijthof wederom omtovert tot een openlucht concertzaal. Maastricht Marketing en Centrummanagement Maastricht hebben in afstemming met André Rieu Productions invulling gegeven aan het voorprogramma dat deze middag plaats vond op de beroemde Sint Servaasbrug van Maastricht.

Acht ballroom dansers verzorg(d)en een prachtige show op de 70 meter lange rode loper, in de aanlooproute naar het Vrijthof. Zowel voor bezoekers als bewoners werd er een extra stuk sfeer en beleving gecreëerd, waarbij de professionals en de passanten gezamenlijk over de loper zwierden.

André Rieu: “Ik vind dit een geweldig initiatief. Met de wals zou iedere bezoeker van onze stad ontvangen moeten worden! Het is dat ik zelf vanavond nog een concert op het Vrijthof op de planning heb staan, anders zou ik alle dansparen graag persoonlijk begeleiden samen met mijn orkest".

De 7 concerten van André Rieu in Maastricht trekken in totaal zo'n 84.000 bezoekers met 76 verschillende nationaliteiten. Van de concerten wordt met 30 camera's een film gemaakt die wereldwijd uitgezonden wordt in 1500 bioscopen in o.a. Amerika, Praag en Australië. Daarnaast worden de concerten uitgezonden op de nationale televisie in Australië en Duitsland. De waarde die de concerten van André Rieu de stad opleveren (retail & horeca), wordt geschat op 5,5 miljoen euro.

Deze actie is een initiatief van Maastricht Marketing en Centrummanagement Maastricht. Het doel van de initiatiefnemers is om samen te werken aan de gastvrijheidsbeleving van bezoekers en bewoners in Maastricht waarbij bedrijvigheid en vernieuwing hand in hand gaan met sfeer en beleving.

Op de Servaasbrug stonden heel wat toeristen, Maastrichtenaren en nietsvermoedende passanten die een waar dansfestijn voorgeschoteld kregen, waarbij meedoen geen must was maar wel een extra tintje gaf aan dit festijn. Het was heus niet alleen de Weense wals die gedanst werd, want de Servaasbrug werd met evenveel gemak omgetoverd tot een Grieks feestje waarbij de Sirtaki door velen werd meegedanst.

 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Weense wals

Servaasbrug

Het weer in Limburg
maandag 25 oktober 09:04 Zwaar bewolkt Maastricht 7.0 °C ZW 2 Min: 3 Max: 12
Evenementen