Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Maastricht Awards 2016 opnieuw etalage voor ondernemerschap
dinsdag 12 juli 13:44

Samen met ondernemers heeft Wethouder John Aarts vandaag op de Markt het symbolische startschot gegeven voor de Maastricht Awards 2016. Met deze Awards wordt ondernemerschap in de schijnwerpers gezet. In vijf categorieën vallen de beste ondernemers in de prijzen: winnaars die zich onderscheiden met gastvrijheid, als starter, als bedenker, vormgever of producent van producten, diensten of bedrijfsconcepten uit Maastricht, met slimme bereikbaarheid of met inclusief werkgeverschap. Met het startschot is de inschrijftermijn geopend; inschrijven kan tot 1 oktober via maastrichtawards.nl. Nieuw in 2016 is dat iedereen kandidaten kan aandragen voor een Award.

“Maastricht wil zich graag onderscheiden met perfecte service, slimme ideeën, producten en bedrijfsconcepten, door goede bereikbaarheid en met sociale innovatie. Ondernemers die hierin excelleren zijn beeldbepalend voor de stad; die bieden we dan ook graag een prominente plek in de etalage”, aldus John Aarts.

Op 21 november worden vijf Awards uitgereikt, aan diegenen die de lat hoog leggen, een voorbeeld zijn voor collega-ondernemers en waar de stad met recht trots op kan zijn. De categorieën zijn:

1.      Gastvrij Maastricht Award: voor het meest gastvrije retail- of horecabedrijf;

2.      Rabobank Maastricht Starter Award: voor de meest veelbelovende starter (gestart vanaf 2013);

3.      Made in Maastricht Award: voor het bedrijf dat met haar ideeën, ontwerpen, producten of bedrijfsconcept een visitekaartje voor de stad afgeeft;

4.      Maastricht Bereikbaar Award: voor het bedrijf dat met slimme bereikbaarheid voor werknemers, leveranciers en/of klanten bijdraagt aan het verminderen van filedruk en CO2-uitstoot;

5.      Award voor Inclusief Werkgeverschap Maastricht-Heuvelland: voor het bedrijf dat kansen creëert  voor mensen die extra steun en aandacht nodig hebben om hun plek op de arbeidsmarkt te vinden en hen in de bedrijfsvoering omarmt.

Nieuwe inschrijfprocedure: ben jij of ken jij...?

Organisaties kunnen zich zelf inschrijven of aangemeld worden. Het idee is dat iedereen kandidaten kan aandragen. Inschrijven kan tot 1 oktober. Aansluitend buigt per categorie een deskundige jury zich over de inschrijvingen. Medio oktober worden de nominaties bekend gemaakt; dit zijn maximaal 3 kandidaten per categorie. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de feestelijke award uitreiking op maandag 21 november 2016.

Kandidaten voor Maastricht Awards strijden in eerste instantie voor de eer. “Het was een hele eer om in 2015 de Maastricht Awards voor startups te krijgen”, bevestigt Frits Hoff van 3D byFlow, “dat gaf het team een boost en de bevestiging dat we op de goede weg zaten. Veel mensen feliciteerden ons. Deze erkenning heeft ons het vertrouwen van investeerders opgeleverd waardoor we nu het team kunnen uitbreiden”.

Met de Maastricht Awards zijn ook concrete prijzen te verdienen. Bovenal wordt ingezet op het genereren van positieve publiciteit; dit wordt ondersteund door van elke genomineerde een korte professionele bedrijfsfilm te maken. “De Maastricht Awards geven je meer bekendheid dan je wellicht zult denken. Het is een mooie kans om je zaak te presenteren en red je de finale dan zul je daar van iedereen aandacht voor krijgen,” aldus Dennis Stroes van café Local, winnaar van de Gastvrij Award in 2015. De winnaars ontvangen verder hun award gemaakt door Machinefabriek Bosserveld en een aantrekkelijk prijzenpakket met o.a. een fiets van Maastricht Bereikbaar, een kennismakingspakket MVV, een Dominicanen-boekenbon, een Bijenkorf-giftcard, een gratis overnachting in Q-Bic-Amsterdam, een coachinggesprek van Koenen en Co en bloemen van Hof van Bloem. Aan de Maastricht Bereikbaar Award is bovendien een stimuleringsprijs voor slimme bereikbaarheid ter waarde van €1.000,- verbonden.

Maastricht Awards 2016 is een initiatief vóór en dóór ondernemers met als kartrekkers Gemeente Maastricht, Centrummanagement, Maastricht Marketing, Podium 24 en Immens, Maastricht Bereikbaar en vertegenwoordigers vanuit de retail, horeca, maakindustrie en dienstensector. De Maastricht Awards worden mede mogelijk gemaakt door de genereuze bijdragen van hoofdsponsor Rabobank Maastricht en vele andere sponsoren en partners.

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Maastricht Awards

Ondernemers

Het weer in Limburg
maandag 18 oktober 02:13 Zwaar bewolkt Maastricht 8.1 °C Z 2 Min: 4 Max: 15
Evenementen