Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
‘Drukker dan ooit’, lezing door Cisca Dresselhuys
woensdag 20 juli 13:00

In het Centre Céramique Maastricht geeft Cisca Dresselhuys op zondag 24 juli van 14.30 tot 15.30 uur een lezing over haar boek ‘Drukker dan ooit’.

Cisca Dresselhuys (1943) is een van die Nederlanders die doorwerken na hun 65ste. Voor het maandblad ZIN interviewt zij nu al zeven jaar mensen die dat ook doen. Ze schreef een boek hierover: ’Drukker dan ooit’. Centre Céramique nodigde haar uit om in het kader van ’Vervaldatum’- een tentoonstelling met portretten van werkende gepensioneerden- een lezing hierover te geven. Deze middag vertelt ze over de bekende Nederlanders die ze interviewde zoals Hans Wiegel, Willeke Alberti, Ivo Niehe, Maarten van Rossem, Carry Tefsen, Ferry Mingelen en Leo Beenhakker. Ze haalt de meningen van psycholoog Douwe Draaisma en neurobioloog Dick Swaab  (use it or lose it) aan, met wie zij ook sprak in het kader van haar boek. Tot slot heeft ze het natuurlijk ook over haar eigen ervaringen als ‘gepensioneerde’.

Cisca Dresselhuys werkte onder meer bij Dagblad Trouw en was jarenlang hoofdredactrice van Opzij. Dat bleef zij tot haar pensioen in 2008. Na die datum werkte ze door als freelance journaliste, o.a. voor de maandbladen ZIN, Nouveau en PM Publiek denken. Cisca Dresselhuys won meerdere journalistieke prijzen.

Deelname € 6,- (€ 5,- voor bibliotheekleden, korting alleen in voorverkoop). Deelnameprijs is inclusief koffie/ thee. Reserveren via klantenservice@maastricht.nl  of  043-350 5600.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Vervaldatum

Cisca Dresselhuys

Het weer in Limburg
donderdag 26 november 18:42 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 6.8 °C O 1 Min: 7 Max: 9
Evenementen