Home > ZomerOrkest Nederland op 24 juli te gast in Maastricht

ZomerOrkest Nederland op 24 juli te gast in Maastricht

jul 21, 2016 | Maregio

Op zondag 24 juli is het zo ver: het ZomerOrkest Nederland geeft om 14:00 uur een concert op de kiosk op het Vrijthof in Maastricht. Dit optreden staat in het teken van Cultuur op Zondag en zal gerealiseerd worden door Centrummanagement Maastricht en ondernemend Maastricht. Tussen 22 juli en 31 juli zal het harmonieorkest zo’n 12 concerten door het hele land geven, van Noord naar Zuid en van Oost naar West. 

ZomerOrkest Nederland (kortweg ZON) heeft als doel om blaasmuziek in Nederland te promoten. Door het geven van concerten in een informele setting belicht het orkest de vele kanten van blaasmuziek.

Het ZON gaat sinds 1987 jaarlijks op tournee en is uitgegroeid tot een begrip binnen de Nederlandse muziekwereld. Het ZON geeft zo veel mogelijk jonge muzikanten de kans om in een goed en gemotiveerd orkest mee te spelen. Om dit te bereiken wordt het ZON elk jaar opnieuw samengesteld uit amateurs en conservatoriumstudenten van 16 tot en met 23 jaar, afkomstig uit heel Nederland. Zij maken in korte tijd een uitdagend programma eigen, onder leiding van twee jonge enthousiaste dirigenten. Dit jaar staat het orkest onder leiding van  Dirigent Txemi Etxebarria en Dirigent Ido-Gerard Kempenaar.

Voor dirigent Txemi is dit concert extra speciaal: “Om een concert te mogen geven in mijn thuisstad Maastricht maakt deze tournee voor mij extra bijzonder. Zeker wanneer het met zo’n jong en talentvol orkest is!” Txemi is naast dirigent van het Zomerorkest Nederland ook dirigent van onder andere het CoMAMaastricht Ensemble, de Opera Comique Maastricht en Harmonie Kunst door Oefening.

Speciaal voor deze tournee is het stuk ‘Summer Breeze’ gecomponeerd door Componist Vincent Cox. Hierin is een solo voor marimba verwerkt, die uitgevoerd zal worden door onze ZON-solist en Instrument_solist melodisch slagwerker Solist Leon Giethoorn. Dit stuk beleeft haar wereldpremière tijdens de tournee. Wilt u als eerste alle nieuwtjes ontvangen en graag up-to-date blijven van al het ZON nieuws? Download dan de ZON-app; gratis te verkrijgen voor iOS, Android en Windows. Natuurlijk kunt u ook al het nieuws en de tournee volgen op de facebookpagina en de website www.zomerorkest.nl .