Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Aankondiging Highlights Het Parcours 2016
woensdag 24 augustus 11:30

Tijdens de persbijeenkomst bij Bistro 'Allo 'Allo! in het zonnige Bassin zijn dinsdagmorgen naast de informatie over het “nieuwe parcours” en de verbinding met Nationale Monumentendag een aantal belangrijke highlights van Het Parcours 2016 gecommuniceerd.

Onderstaand volgen alvast enkele highlights van Het Parcours 2016:

1. OPENING HET PARCOURS 2016

12.00 - 12.30 uur • Theater aan Het Vrijthof

Opening Het Parcours 2016 door ensemble philharmonie zuidnederland en Toneelgroep Maastricht. Een bijzondere samenwerking tussen beide culturele instellingen waarbij Michel Sluysmans zijn medewerking verleent als verteller bij de 7e symfonie van Beethoven. Tevens zal het Sinfonia Concertante in Es KV 364 gespeeld worden door het ensemble van de philharmonie zuidnederland.  

2. JONG TALENT

Jong talent kom je tijdens deze editie van Het Parcours overal tegen. Er zijn dans en muziekoptredens op het Sphinxcour, er is een theatervoorstelling ‘Pleidooi’ in de bioscoop Pathé, er zijn bandworkshops en optredens in de Muziekgieterij. Verder verzorgen singer-songwriters optredens bij Le Theatre Hotel / Brassie Revue en in Entre Deux / Dominicanerplein treden er dansers op van Dansopleiding Maastricht en van de Intensieve Dans Academie / Kumulus. Kunstbende Limburg ontbreekt ook zeker niet op deze dag.

3. KINDEREN ONTDEKKEN KUNST & CULTUUR IN HET SPHINXKWARTIER

12.00 - 18.00 uur • Sphinxcour

Op het Sphinxcour bij Pathé Maastricht zullen er diverse kinderactiviteiten plaatsvinden van schminken tot spetterende optredens van onder andere Luna Events, Kumulus en Pathé Maastricht. Op het Sphinxcour staat ook de herinneringenmachine van Hoge Fronten/Lieke Benders: een machine vol verhalen van o.a. Joke van Leeuwen. In ruil voor een eigen herinnering, mag er één worden geadopteerd. Tevens zijn er optredens van Dansschool Reality en Kinderkoor Sjamaes. Kortom een plein vol kinderactiviteiten!

4. MVV MAASTRICHT MEETS HET PARCOURS 2016

14.00 - 14.30 uur • Boschstraat ter hoogte van de St. Matthiaskerk

Sport en cultuur verbinden elkaar tijdens Het Parcours 2016. Een nieuwe workout voor de spelers van MVV Maastricht? MAC Social Sportsclub, Jumping Nederland en ‘t Mestreechs Volleks Tejater dagen de spelers uit om trampoline te springen op muziek. Iedereen is uitgenodigd om mee te springen met de voetballers en hen tevens aan te moedigen voor het nieuwe seizoen in 2016-2017.

5. JAZZ HOUSE IN LANDBOUWBELANG

12.00 - 19.00 uur • Landbouwbelang

Het Landbouwbelang zal tijdens Het Parcours dienen als Jazz House, er zullen optredens zijn van het Kumulus leerorkest, Kumulus Bigband en de Vitzkids! Conservatorium Maastricht Bigband presenteert zich voor de eerste keer tijdens Het Parcours. Deze formatie met topstudenten van de jazzopleiding zal onder leiding van trompettist Rob Bruynen een groovy programma brengen. Verder treedt er namens Jazz Maastricht Sietske & Band en Koeniverse 3 op.

Gedurende de dag zal de expositie over metalen sculpturen door Patrick Bastiaanse te zien zijn. Ook zijn er diverse rondleidingen in het Landbouwbelang.

6. PARCOURS CONCERTEN IN ‘T BASSIN

13.30 - 19.00 uur • ‘t Bassin

Gedurende de dag zullen verschillende acts zich presenteren op het ponton in ‘t Bassin. Basily Family zal de aftrap verzorgen van deze bijzondere concerten. De talenten van Opera Zuid geven een preview van hun nieuwe seizoen. AVEC TOI is een band bestaande uit enthousiaste leden, die de minder bekende jazz standaards ten gehore brengen. Daarnaast gebruiken zij hun eigen jazz achtergrond om eigentijdse popnummers in een nieuw jasje te steken. De jonge talenten Floor Bosman, Enzo Kok en Luciano Meloni verzorgen samen een klassiek optreden, met zang, viool en piano. Enzo was in 2015 finalist van het populaire RTL-4 programma ‘Superkids’.

7. AFSLUITER HET PARCOURS 2016: HET MAASTRICHTS SALON ORKEST

18.00 uur • ‘t Bassin

Als afsluiting van Het Parcours 2016 zal de presentatie plaatsvinden van het Maastrichts Salon Orkest opgericht door André Rieu in ‘t Bassin. Hun opname van de Serenade van Toselli werd een hit en de concerten, waaronder ‘Hieringebietekonzerte’ hadden veel succes. Na vele jaren blaast André Rieu met vijf muzikale vrienden het MSO weer nieuw leven in. Het MSO zal voor het eerst in de nieuwe bezetting voor publiek optreden. Ze spelen van de originele bladmuziek, in dezelfde kledij en setting. Nostalgische tijden herleven met walsen, tango, polka’s, marsen, meezingers, kortom de hele originele sfeer!

De eenentwintigste editie van Het Parcours, met als thema ‘Jaar van de Dialecten’, vindt dit jaar plaats op zondag 11 september van 12.00 - 19.00 uur met het accent op dé nieuwe culturele hotspot van Maastricht: Het Sphinxkwartier. Naast de nieuwe route, van het theater aan het Vrijthof, via de Markt en Boschstraat naar het Spinxkwartier, zijn er nog een aantal andere locaties vertegenwoordigd in het programma zoals het Vrijthof, het Amorsplein, Wyck en Céramique, het Jekerkwartier en de Kesselskade.

Tijdens Het Parcours is er tevens een samenwerking met Nationale Monumentendag en wordt er door de gemeente Maastricht aandacht gevraagd voor duurzame mobiliteit met Het Parcours Autoloos. Dit jaar wordt Het Parcours gecombineerd met een autoloze zondag. Dit betekent dat er op deze dag tussen 11.00 en 19.00 uur geen plaats is voor gemotoriseerd verkeer en dat er ruim baan wordt gegeven aan de voetgangers en fietsers. Slenteren door de straten, spelende kinderen op straat, genieten van alles wat Het Parcours te bieden heeft.

Houd voor meer informatie de website www.hetparcours.nl  en de sociale media-kanalen in de gaten.

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Dansschool Reality

Het Parcours

Het weer in Limburg
woensdag 21 oktober 20:33 Zwaar bewolkt Maastricht 18.6 °C ZZW 4 Min: 12 Max: 19
Evenementen