Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Twee aanhoudingen voor mobiel banditisme
vrijdag 02 september 15:30

In een winkel aan de Voltastraat zijn donderdagmiddag twee vrouwen aangehouden vanwege diefstal van cosmeticaproducten ter waarde van 214 euro. De vrouwen werden opgemerkt door een winkelmedewerker, omdat zij zich afwijkend gedroegen. Hierop werd de politie gealarmeerd.

Beide vrouwen, 32 en 54 jaar oud, zijn afkomstig uit Mongolië. Een van de vrouwen staat te boek als ongewenst vreemdeling in Nederland. De andere vrouw heeft de vluchtelingenstatus in Duitsland en is woonachtig in Essen. Vandaag zijn de vrouwen voorgeleid aan de Rechter-Commissaris. Een van de vrouwen moet zich naast dit feit ook nog voor andere strafbare feiten verantwoorden. Na het afronden van deze zaak zullen beiden vrouwen in vreemdelingenbewaring gaan.

Wat is mobiel banditisme?

De term mobiel banditisme wordt gebruikt voor internationaal rondtrekkende criminele groepen, die zich schuldig maken aan verschillende misdrijven als winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting, skimming en zakkenrollerij. Het aanpakken van mobiel banditisme staat hoog op de prioriteitenlijst van de politie. De politie voert zeer actief opsporings- en handhavingsacties en controles uit.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Aanhouding

Het weer in Limburg
zaterdag 25 januari 14:28 Zwaar bewolkt Maastricht 2.5 °C W 1 Min: 2 Max: 5
Evenementen