Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
21e Editie van Het Parcours brengt duizenden cultuurliefhebbers op de been
maandag 12 september 11:00

Tijdens Het Parcours dat afgelopen zondag voor de 21e maal werd georganiseerd gaven theaters, toneelgezelschappen, musea, muziekgezelschappen, dansscholen, sportscholen, jong talent en diverse culturele instellingen een voorproefje van hun programma voor het komende seizoen. Het werd een Cultuurdag met een Hoofdletter C.

Op diverse podia en mooie en vaak onbekende plekjes in Maastricht gaven amateurs en professionals sprankelende optredens en werden tal van activiteiten georganiseerd. Ooit al eens op de binnenplaats van het Liof geweest, Hotel de Pauwenhof of het infocentrum Belvédère en wat dacht u van een bezoekje aan Pathé of een rondleiding door het nieuwe Lumière, het zat allemaal in het vat van Het Parcours.

In de editie van 2016 met als thema ‘Jaar van de Dialecten’ werden een aantal innovaties in Het Parcours doorgevoerd. Zo had de organisatie voor een nieuw ‘parcours’ gekozen, een route die vanaf het Theater aan het Vrijthof via de Markt, Mosae Forum en de Boschstraat leidde naar de nieuwe culturele hotspot van Maastricht: het Sphinxkwartier met Lumière, de Muziekgieterij, Bureau Europa en Pathé. Bezoekers werden vanaf de opening van Het Parcours in het Theater aan het Vrijthof meegenomen via een aantal ‘culturele amuses’ langs de route in Entre-Deux, op de Markt en Boschstraat richting de Timmerfabriek/ Landbouwbelang eindigend in het Bassin.

Duizenden liefhebbers, cultuursnuivers, geïnteresseerden of toevallige voorbijgangers genoten van het ene na het andere optreden, waarbij de 3 kilometer lange groene loper dienst deed als richtingaanwijzer.

Daar het binnen een groot deel van de singels autoloze zondag was, was het voor het publiek heerlijk flaneren door de straten van het centrum, waar het op vrijwel iedere hoek weer verrast werd met een bijzondere act of optreden. Om wildstallen te voorkomen waren er op de Markt extra fietsrekken geplaatst en mocht je toch een of ander probleem ondervinden dan kon je terecht bij de Bike Babes die voor alles een oplossing hadden.

Als afsluiting van Het Parcours 2016 vond in ’t Bassin voor een massaal publiek de presentatie plaats van het Maastrichts Salon Orkest opgericht door André Rieu. Hun opname van de Serenade van Toselli werd een hit en de concerten, waaronder het fameuze ‘Hieringebietekonzert’ hadden veel succes. Het Maastrichts Salon Orkest trad deze dag voor het eerst voor publiek op in de nieuwe bezetting onder leiding van Frank Steijns. Nostalgische tijden herleefden met walsen, tango, polka’s, marsen, en vele meezingers. Het optreden van het hernieuwde Maastrichts Salon Orkest als finale van een spetterende 21e editie van Het Parcours was voor velen als ware het de kers op de taart en gezien de reacties van het publiek smaakt dat zeker naar meer.

Met dank aan Marjo Le Comte voor de foto’s van het Maastrichts Salon Orkest.

 

 

 

 

 

 

Night Light Run 2018
 
Photogallery_249
Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Centrummanagement Maastricht

Het Parcours

culturele instellingen

De Groene Loper

Het weer in Limburg
zaterdag 26 september 12:50 Zwaar bewolkt Maastricht 11.6 °C WNW 3 Min: 5 Max: 16
Evenementen