Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Geen ruimte tussen twee tegels te klein voor fotowedstrijd Buiten de Perken!
dinsdag 13 september 12:00

Het Limburgse volkslied begint met de woorden 'Waar in ’t bronsgroen eikenhout, 't nachtegaaltje zingt'. Een echte ode aan het landschap, maar wat beschouwen we eigenlijk als natuur in de stedelijke omgeving, en hoe (on)gecultiveerd is de natuur daarbuiten? Wie bepaalt wat natuur is? En hoe zit het met de kracht van de natuur: geen ruimte tussen twee tegels is te klein of er groeit een madeliefje of distel.

Fotowedstrijd

CNME en Bureau Europa in Maastricht slaan de handen ineen om het (Limburgs) landschap en binnenstedelijk groen te tonen en ons bewustzijn erover te vergroten. Fotowedstrijd Buiten de Perken! nodigt professionele en gepassioneerde amateurfotografen uit max. 10 beelden in te zenden waarbij de natuur en de stedelijke omgeving elkaar omarmen of waarbij de natuur en de stad juist 'schuren'. Anders gezegd, hoe komen groen en grijs met elkaar in aanraking?

De beste inzending wordt getoond in de tentoonstelling Bronsgroen Eikenhout. Op 1 oktober, tijdens de opening van de tentoonstelling in Bureau Europa, wordt de winnaar gekozen door een vakkundige jury. De winnaar ontvangt bovendien een professionele print van zijn/haar winnende foto en een geldbedrag van €250,-.

Deelnemers dienen voor 27 september hun foto’s o.v.v. naam, fototitel(s) en motivatie of biografie naar buitendeperken@cnme.nl  te sturen. Alle inzendingen worden geplaatst op www.buitendeperken.eu  . De prijsuitreiking is op 1 oktober van 15.00 tot 17.00 uur bij Bureau Europa, Maastricht.

Bronsgroen Eikenhout

Buiten de Perken! loopt parallel aan de tentoonstelling Bronsgroen Eikenhout in Bureau Europa. De tentoonstelling onderzoekt hoe we naar de natuur kijken en haar verbeelden. Van landschap tot achtertuin, van vista tot het binnenstedelijk kijkgroen, van bio-utopie tot overgroeide ruïne als ‘losgelaten’ natuur.

De tentoonstelling ging van start op 1 september, maar is echter verre van af. Gewacht wordt nog op uw bijdrage. Bijvoorbeeld een mooi verhaal over de natuur dat u wilt delen? Verzamelt u postzegels of munten waarop het landschap centraal staat? Ben u (amateur) fotograaf en heeft u een serie foto's die niet mag ontbreken in deze tentoonstelling? Heeft u een hark met een verhaal? Bent u ontwerper en heeft uw recent een inspirerend project opgeleverd? Kortom, alle verhalen zijn welkom. Iedere week wordt het Natuur Spreekuur georganiseerd waarbij het team van tentoonstellingsmakers samen met u bepaalt hoe uw project een plek krijgt in de tentoonstelling.

Geplaatste foto is ingezonden voor deelname door Lara Klaassen

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Fotowedstrijd

Bureau Europa

Buiten de Perken

Het weer in Limburg
maandag 18 oktober 02:20 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 8.1 °C Z 2 Min: 4 Max: 15
Evenementen