Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Wijziging locatie The Spirit of Maastricht 2016
donderdag 29 september 11:30

Het internationale whisky festival “The Spirit of Maastricht” vindt dit jaar plaats in Grand Hotel de l’Empereur in plaats van de St. Janskerk. In verband met een nieuw bestemmingsplan voor de kerk is de gemeente Maastricht in beraad gegaan over dit event, ondanks eerder gemaakte afspraken met de St. Janskerk.

Op zaterdag 29 oktober 2016 zijn er meer dan 500 whisky’s te bewonderen en naar keuze te proeven met  verhalen over whisky, muziek, lifestyle en whisky & food pairing. Kortom een prachtig feest in het centrum van Maastricht.

Programma

Het internationale whisky festival “The Spirit of Maastricht” wordt georganiseerd om je kennis te laten maken met whisky in al haar vormen en uitingen. In een proefsessie van 3 uur kun je alle gepresenteerde whisky’s proeven en hier met deskundigen over praten en zo uw kennis van whisky vergroten. Het programma van “The Spirit of Maastricht” is opgebouwd uit twee sessies.

Zaterdag 29 oktober 2016

Middag sessie van 13.00 uur tot 17.00 uur, proeven tussen 13.30 en 16.30 uur

Avond sessie van 19.00 uur tot 23.00 uur, proeven tussen 19.30 en 22.30 uur

Inbegrepen extra’s

– Glencairn tasting glas met logo en jaartal. Collectors item!

– Festival brochure met veel informatie over whisky, inclusief ruimte voor tasting notes

– Een fantastische locatie in het centrum van Maasticht waar je kan genieten van de whisky’s

Nosing en tasting informatie

Bij binnenkomst ontvang je bij de stand van de organisatie een mooi en met het logo van “The Spirit of Maastricht” ingegraveerd “Glencairn” glas. Dit authentieke “nosing and tasting” glas gebruik je om bij de vele stands de gratis whisky’s met kleine slokjes te proeven en kennis te maken met de vele smaken en soorten die whisky rijk is. Deze slokjes worden in het Schots “drams” genoemd. Er is volop water beschikbaar om te drinken en de glazen mee te spoelen.

De importeurs en whisky handelaren hebben vanwege het zelfregulerend karakter van de industrie, besloten om drie uur van de vier uur durende sessie de bezoekers “drams” te schenken. Dit vanwege het feit dat alle organisatoren van whiskyfestivals onder controle staan van de Stichting Alcohol Preventie om alcohol misbruik tegen te gaan.

Bij “The Spirit of Maastricht” betekent dit dat bij de middagsessie “drams” worden geschonken tussen 13.30 en 16.30 uur en bij de avondsessie tussen 19.30 en 22.30 uur. Dus vanaf een half uur na binnenkomst en een half uur voor einde van de sessie. Wij verzekeren de bezoekers echter dat er in deze twee korte perioden er genoeg te beleven valt in de locatie.

“The Spirit of Maastricht” is genieten van een variëteit aan whisky’s van bekende nationale en internationale importeurs en distilleerderijen.

Voor kaartverkoop zie: http://www.thespiritofmaastricht.nl/tickets/

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Whisky

The Spirit of Maastricht

Het weer in Limburg
zaterdag 27 februari 22:38 Zwaar bewolkt Maastricht 9.7 °C NNW 3 Min: 5 Max: 10
Evenementen