Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Inschrijving voor gratis Google workshops in Maastricht gestart
donderdag 29 september 16:15

Nederlandse zzp’ers en kleine ondernemers benutten de groeikansen die het internet biedt nog te weinig. Daarom organiseert Google Nederland in samenwerking met de gemeentes Maastricht, Sittard-Geleen en de regio Parkstad op 14 en 15 november aanstaande de Digitale Werkplaats in de Muziekgieterij in Maastricht. De Digitale Werkplaats bestaat uit gratis workshops waarbij ondernemers de juiste digitale vaardigheden leren om online zaken te doen en daarmee groei te realiseren. Na een succesvolle aftrap in Eindhoven in 2015 en geslaagde edities in Nijmegen, Groningen, Hilversum, Rotterdam en Den Haag komt de Digitale Werkplaats nu naar Maastricht. Om tienduizenden ondernemers tot eind 2016 op weg te helpen, werkt Google samen met  kredietverstrekker Qredits en Nederlandse gemeenten. Aanmelden voor de Digitale Werkplaats kan via https://events.withgoogle.com/de-digitale-werkplaats/  

Technologie helpt groei

Een van de belangrijkste beleidsproblemen bij Nederlandse bedrijven is het creëren van groei. De economie herstelt zich, maar de toekomstige groei is niet gegarandeerd. Google en Qredits geloven in de kracht van de ondernemers en de belangrijke rol die zij spelen in de groei van de Nederlandse economie. Ondernemers zijn de Nederlandse economie. Achtenveertig procent van de Nederlandse arbeidsmarkt bestaat uit zelfstandigen en kleine ondernemers, die een groot groeipotentieel hebben. Iedere zzp’er of kleine ondernemer heeft zijn uitdagingen en beperkingen om bij te kunnen dragen aan het economisch herstel. Een voorbeeld hiervan is het gebrek aan kennis over hoe technologie kan helpen groei te realiseren (CPB). Het internet biedt veel kansen voor Nederlandse bedrijven en Google wil deze ondernemers hierbij op weg helpen. 

Kennis en financiën

De gemene deler tussen Google en Qredits is de visie over het herstel van de economie, waarbij zowel digitale kennis en vaardigheden alsook financieringsmogelijkheden een sleutelrol spelen. Ondernemers zorgen voor bedrijvigheid, voor inkomsten, voor diversiteit in de steden en dorpen, voor verbinding en niet in de laatste plaats voor banen. Zowel Google als Qredits ondersteunen deze ondernemers in het bieden van hun diensten en producten. Juist in deze tijd is digitale kennis onmisbaar, maar ook van het vinden van klanten tot het zoeken naar de juiste financiering. 

John Aarts, wethouder Economische Zaken gemeente Maastricht: “Zuid-Limburg heeft veel innovatieve start-ups en ondernemers die we goed willen faciliteren. Als wethouder van deze ondernemende stad werk ik daarom graag mee aan de Digitale Werkplaats. Zo kunnen de vele zzp’ers en ondernemers zich verder ontwikkelen in een snel veranderende digitale wereld.” 

Pim van der Feltz, directeur Google Nederland: “In Limburg is het aantal fulltime zzp’ers de afgelopen jaren gestegen van 33.386 in 2011 naar 42.358 in 2016.* Bovendien deed de grootste stijging van het aantal zzp’ers in Nederland zich in de eerste helft van 2016 voor in Limburg met 9 procent groei.** Kennis en vaardigheden van ondernemers zijn van groot belang en we willen de lokale ondernemers in Limburg op een laagdrempelige manier en dichtbij huis de kans geven deel te nemen aan de Digitale Werkplaats. Met de kennissessies en workshops beschikken deze ondernemers straks over de juiste tools om nog meer digitale groei te kunnen realiseren.”  

Praktische en laagdrempelige aanpak voor online groei

De Digitale Werkplaats biedt een praktisch, laagdrempelig en kosteloos handvat voor Nederlandse zzp’ers en kleine ondernemers. Tijdens de sessies worden de nodige digitale vaardigheden bij gebracht, zodat bedrijven aan de slag kunnen en meer groei kunnen realiseren: van het optimaal opbouwen en beheren van een website en strategieën om via het internet meer klanten te werven, tot hoe digitale tools ook de samenwerking binnen het bedrijf en met partners kunnen bevorderen. 

Aanmelden voor de Digitale Werkplaats

De Digitale Werkplaats wordt georganiseerd in meerdere steden in Nederland. De Digitale Werkplaats vindt op 14 en 15 november in Maastricht plaats in de Muziekgieterij. Er worden verschillende sessies van elk een dagdeel gegeven. De exacte data en locaties zijn te raadplegen op de website van de Digitale Werkplaats. Ondernemers kunnen zich via de website g.co/digitalewerkplaats aanmelden.  Voor wie er niet bij kan zijn, is er ook een Online Digitale Werkplaats. Aanmelden voor de Online Digitale Werkplaats kan hier.


* Bron: Gemeente Maastricht, 2016

**Bron: ING Economisch Bureau, 2016

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Digitale Werkplaats

Google workshops

Het weer in Limburg
vrijdag 19 juli 08:41 Zwaar bewolkt Maastricht 16.9 °C ZW 3 Min: 15 Max: 23
Evenementen