Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Verdachte aangehouden voor inbraak
donderdag 06 oktober 11:00

De politie heeft gisteren na een korte zoektocht een 25-jarige Roemeen aangehouden die ervan verdacht wordt te hebben ingebroken in een grote elektronicazaak aan de Franciscus Romanusweg.

De politie rukte uit nadat omstreeks 04:30 uur het alarm van de winkel was overgegaan. Het bleek dat een toegangspoort was opengebroken en de glazen toegangsdeur tot de winkel was vernield. In de winkel was o.a. een rek met dure GSM's leeggehaald. Tijdens het aanrijden naar de inbraak zag een patrouille een personenauto met Duits kenteken uit de richting van de inbraak aan komen rijden. Uit de kofferbak van deze auto hing een touw of snoer. Gezien werd dat twee inzittenden zich verborgen hielden in de auto. Alleen de bestuurder zat rechtop in de auto. Alles bij elkaar voldoende om het voertuig met de inzittenden te controleren.

Dat gebeurde op de parkeerplaats nabij de Kruisberg, langs de A2. Daar stopte het voertuig na een stopteken. De drie inzittenden stapten uit de auto en zetten het meteen op een lopen. Het lukte de politie om één van hen in het struikgewas aan te houden. Een zoektocht in het donker naar de andere twee leverde geen resultaat op. In de auto werd inbrekersmateriaal aangetroffen alsmede goederen afkomstig uit de betreffende elektronicawinkel.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Inbraak

Aanhouding

Het weer in Limburg
donderdag 26 november 19:18 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 6.0 °C O 2 Min: 7 Max: 9
Evenementen