Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Informatiedag 'Jouw hart, onze zorg'
maandag 31 oktober 12:30

Onder de noemer 'Jouw hart, onze zorg' geven deskundigen van het Hart+Vaat Centrum van het Maastricht UMC+ op zaterdag 19 november een kijkje achter de schermen van de zogeheten vaatkamers. Tijdens deze informatiedag is er speciale aandacht voor aandoeningen van de kransslagader en behandeling van hartritmestoornissen. Deskundigen vertellen over de nieuwste inzichten op medisch vlak, patiënten over hun eigen ervaringen. Tevens is er gelegenheid om zelf een kijkje te nemen in één van de vaatkamers.

Nederland telt ruim één miljoen hart- en vaatpatiënten, waarvan er jaarlijks zo'n 3.000 terecht komen op een van de vier hartkatheterisatiekamers van het Maastrichtse Hart+Vaat Centrum. Voor het uitvoeren van relatief eenvoudige ingrepen tot behandeling van complexe cardiologische aandoeningen. Naast bijvoorbeeld het plaatsen van een pacemaker of het uitvoeren van een dotterbehandeling werken Maastrichtse specialisten ook aan de ontwikkeling van medische innovaties en nieuwe behandelmethodes. Zo beschikt het Hart+Vaat Centrum over een operatierobot voor hartkatheterisaties en wordt gewerkt met 's werelds kleinste pacemaker.

Met de organisatie van de informatiedag deelt het team van de vaatkamer, dat onder meer bestaat uit artsen, interventieverpleegkundigen en technici (biometristen), op toegankelijke wijze haar kennis en kunde met patiënten en andere geïnteresseerden. Het ochtendprogramma zal in het teken staan van de kransslagader. In het middagdeel is er speciaal aandacht voor alles wat te maken heeft met hartritmestoornissen. Meer informatie over het programma is hier te vinden.

Inschrijving voor de informatiedag is mogelijk voor een dagdeel of de gehele dag. Aanmelden kan per mail: hartenvaatcentrum@mumc.nl of telefonisch: 043-3877217 (op werkdagen tussen 09.00 en 17.00).

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

azM

Hart en Vaatcentrum

Het weer in Limburg
maandag 06 december 21:01 Zwaar bewolkt en regen Maastricht 2.3 °C Z 4 Min: 0 Max: 3
Evenementen