Home > D66-raadslid Franca Eurlings op concept-kandidatenlijst Tweede Kamer

D66-raadslid Franca Eurlings op concept-kandidatenlijst Tweede Kamer

nov 9, 2016 | Maregio

D66 Maastricht-raadslid Franca Eurlings-Tonnaer staat op plek 26 van de concept-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017. Dit bleek gisteren toen de eerste 30 kandidaten van de concept-kandidatenlijst zich presenteerden in Den Haag. Franca Eurlings-Tonnaer: “Deze plek biedt me een mooie kans om op te komen voor mijn idealen. Ik wil werken aan oplossingen in de wetgeving o.a. rond zorgvragen. In een welvarend land als Nederland zijn er nog steeds vele duizenden jongeren zonder dak boven het hoofd, die op straat belanden. Dit toont dat het systeem nog te veel leidend is in de zorg. Dit kan anders en daar wil ik me voor inzetten. 

Als raadslid heeft Franca Eurlings-Tonnaer o.a. het initiatief genomen tot een poppodium, dat inmiddels de bruisende realiteit is! Ook heeft ze met een D66-fractielid het initiatief genomen tot de ‘Conferentie Sportief Maastricht’. Deze is in samenwerking met het Huis voor de Sport, Maastricht Sport en de gemeenteraad gerealiseerd, met het doel om sporters te verbinden en te horen wat nodig is om Maastricht in beweging te krijgen.

Op het gebied van zorg heeft ze recent mét jongeren, ervaringsdeskundigen, ouders en een ander D66-fractielid een film gemaakt over zwerfjongeren. De film heeft voor meer noodzaak tot verandering gezorgd. Inmiddels wordt er samen met jongeren, ouders, professionals en scholen gewerkt aan verbetering, zoals het schrappen van overnachtingslijsten voor crisisopvang en een centraal aanspreekpunt binnen de Gemeente. 

Franca Eurlings-Tonnaer (36 jaar) is naast raadslid ook promovendus en projectmanager gericht op zorgverbetering in een Tbs-kliniek. Ze is getrouwd en moeder van twee kinderen. Franca Eurlings-Tonnaer is niet de hoogst geplaatste Limburger op de lijst, want dat is Rens Raemakers op plek 16. 

In november stemmen de leden van D66 voor de definitieve lijst door middel van e-voting. Er kan dus nog een verschuiving in de concept-volgorde van de lijst plaats vinden. De e-voting voor de kandidaten vindt plaats van 10 tot en met 21 november 2016. Op of na 23 november 2016 wordt de definitieve kandidatenlijst bekendgemaakt.

D66 Maastricht wenst Franca veel succes met haar kandidatuur. Samen gaan we zorgen voor een goede uitkomt op 15 maart 2017.