Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Tentoonstelling NIEUWE OOGST #2 in Centre Céramique
donderdag 24 november 08:00

Geslaagden van de masterclass verhalende fotografie o.l.v. John Lambrichts tonen in het Centre Céramique van 6 december 2016  t/m 5 maart 2017 hun werk onder de titel NIEUWE OOGST #2.

Zeven verhalende fotoseries in één tentoonstelling:

• Jo Frijns - Dae van Oss

 "John van Oss, de pastoor van Schimmert, is echt een van ons." 

• Michel Vanderhoven - Groeien en Knoeien

 "Als trotse vader volg ik Lemmy, die met vallen en opstaan opgroeit." 

• Chrit Habets  - Renske

"Renske is een jonge vrouw die vluchtelingen helpt. Op doorreis naar een ander bestaan probeert ze hen een rustplek te geven."  

• Miranda Schmitz - Mental mist

 "Een ode aan mijn oma die aan een zware en erfelijke vorm van Alzheimer leed.  Met deze beelden schep ik de sfeer die de ziekte bij mij oproept. Tevens pak ik zo mijn angst aan voor een mogelijk zelfde lot en buig ik deze om naar iets positiefs."  

• Jan Janssen - Keet

 "Een groep jongeren realiseert met veel optimisme en kameraadschap een thuishonk."  

• Marja van Hagen-Smeets -  Mijn vlakke land

"Een fotografische vertaling van Jacques Brels beroemde lied naar mijn eigen land, de leefomgeving van mijn jeugd in Midden-Limburg. Ik herinner me de eindeloze fietstochten met mijn vader en zijn  prachtige verhalen over het boerenleven in de Peel. Hij liet me de schoonheid van ons land zien en de grootsheid van de jaargetijden."  

• Koen Verjans - AdWorkx

"Ik hoor vaak: “Dat zie ik niet eens, ik negeer het gewoon.” Maar valt het überhaupt te negeren?  Wat doen reclameborden met ons en met het omringende landschap?"  

Opening met interviews & live muziek

Op zondag 4 december tussen 14.30 en 16.30 uur interviewt Tejo Verstappen (radiomaker & kunstenaar) alle deelnemende fotografen en docent John Lambrichts over hun werk en het project, er is livemuziek met saxofonist Rob van Bergen, een borrel en de tentoonstelling  kan worden bekeken. De opening is gratis en openbaar, consumpties zijn voor eigen rekening.

Een logische reprise

In 2013 organiseerde het Huis voor de Kunsten Limburg een masterclass verhalende fotografie voor gevorderde amateurfotografen onder leiding van John Lambrichts. De opdracht voor de deelnemers was om op persoonlijke wijze een verhaal te vertellen met een serie foto's. Hierbij werd men gestimuleerd om niet louter registrerend te fotograferen, maar vooral ook om een sfeer voelbaar te maken.

De eindresultaten werden eind 2014 tentoongesteld in Centre Céramique. Het werd een groot succes. Twee deelnemers behaalden met hun serie het Bondsmeesterschap (BMK) en een deelnemer het  Kandidaat Bondsmeesterschap. Reden genoeg voor een reprise dus.

Van de tien deelnemers aan de tweede masterclass in 2015 wisten zeven fotografen de driekoppige jury te overtuigen. Deze bestond naast John Lambrichts uit Nico Bastens en George Meijers.

Activiteiten rond deze tentoonstelling:

zondag 22 januari is er een rondleiding met enkele fotografen en  Masterclassdocent John Lambrichts.

zondag 19 februari zijn er portfoliobesprekingen en kunnen serieuze vrijetijdsfotografen hun werk laten beoordelen door de jury van de Masterclass.

Voor deze activiteiten is reserveren verplicht! Informatie over kosten en deelname zie www.centreceramique.nl

 

 

 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

fotografie

NIEUWE OOGST

Het weer in Limburg
zondag 25 oktober 11:35 Zwaar bewolkt en regen Maastricht 12.4 °C ZZW 4 Min: 12 Max: 14
Evenementen