Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Magisch Maastricht geen Kerstmarkt maar een Kerstbeleving
donderdag 01 december 15:30

Daags voor de opening van Magisch Maastricht is het nog een drukte van belang op het Vrijthof. Vrachtwagens rijden af en aan, werklieden zijn  druk in de weer om alle versieringen aan te brengen en de standhouders richten hun chalets in.

Organisatoren Ralph Meijs en Ralph Bastiaens van Stichting Winterevents Maastricht geven aan de verzamelde pers informatie over het vernieuwde Magisch Maastricht en laten middels een rondleiding zien wat het Vrijthof de komende weken zoal te bieden heeft.

Vooraf wordt al stilletjes de loftrompet afgestoken door wethouder Aarts, centrummanager Paul ten Haaf  en directeur Maastricht Marketing Lars Flinkerbusch over de vernieuwde opzet en de goede samenwerking tussen alle betrokken partijen. Middels een controle via booking.com blijkt dat de hotels in Maastricht gedurende de maand december vrijwel volledig bezet zijn en ook de huisjes in bungalowpark Dousberg zitten die maand al helemaal vol. Magisch Maastricht is bekend door het hele land en ook het publiek uit de buurlanden weten ons te vinden.

Tijdens een rondje over het plein valt meteen op dat er meerdere ingangen cq uitgangen zijn, met als voordeel dat er minder kans is op opstoppingen. Daarnaast biedt het open karakter van het plein middels de nieuwe opstelling een prachtige doorkijk van alle kanten. Verrassend ook is het feit dat men er voor gekozen heeft om overdag geen hekken te plaatsen rondom het plein waardoor men vanaf de terrassen gelegen aan het Vrijthof een mooi zicht heeft op het plein.

Meer bewegingsruimte voor bezoekers en vooral kwaliteit bieden is het motto van Meijs en Bastiaens. Zo is er gekozen voor een geheel overdekte schaatsbaan met een aparte ruimte voor de allerjongsten, zijn de chalets allemaal voorzien van rode daken, is er een houten huis waar de kerstman audiëntie houdt en is er een apart gedeelte waar men terecht kan voor streekproducten en ambachten.

Het 45 meter hoge reuzenrad, een nostalgische carrousel, een kersttrein en diverse gelegenheden waar men terecht kan voor een goed verzorgd drankje en hapje met zicht op de schaatsbaan van 900 m2 completeren het geheel.

“We hebben zoveel als mogelijk getracht om ervoor te zorgen dat Magisch Maastricht op het Vrijthof niet alleen een feestje wordt voor de toerist maar ook voor de Maastrichtenaar. Tevens hebben we een groot aantal lokale ondernemers bereid gevonden om hun  koopwaar aan te bieden in een van onze chalets en hebben we gezorgd voor een cultuurpodium in de Spiegeltent waar lokale artiesten zullen optreden”, aldus Bastiaens.

Burgemeester Penn-te Strake zal vrijdag 2 december om 18.30 uur de aftrapt verrichten van de openingsshow van Magisch Maastricht op het Vrijthof. Bij de schaatsbaan kunnen bezoekers genieten van een spectaculaire show, geregisseerd door eventbureau SESSIBON waarin alle facetten van de nieuwe opzet van dit kerstevenement worden uitgelicht. Liefhebbers krijgen de mogelijkheid om te schaatsen op de beats van Lucas & Steve. De organisatie sluit namelijk af met een wervelend optreden van deze twee bekende dj's.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Vrijthof Maastricht

schaatsbaan

Stichting Winterevents Maastricht

Het weer in Limburg
maandag 18 oktober 03:33 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 7.6 °C Z 2 Min: 4 Max: 15
Evenementen