Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Kerst Carillonconcert in Centre Céramique
zondag 11 december 09:00

Stadsbeiaardier Frank Steijns bespeelt zondag 11 december van 15.00 – 16.30 uur zijn mobiele carillon van 43 bronzen klokken in de grote hal van Centre Céramique. Samen met de Maastrichtse koren: het Jeugdkoor ‘de Beltoontjes’ en het Vrouwenkoor ‘Kwaheri’ verzorgt hij een fraai Kerst- Carillonconcert.

Naast traditionele kerstliedjes zingen de koren in dit bijzondere Kerstconcert ook andere, in de kerstsfeer passende liederen. Frank Steijns begeleidt niet alleen, hij vertolkt op zijn indrukwekkende instrument ook de ‘Mestreechter Suite’ van de Maastrichtse componist Benoit Franssen, in samenspel met een koperensemble. Klokken horen van oudsher bij Kerstmis en staan al sinds eeuwen symbool voor vrede. Geen passender instrument dus om samen met twee geweldige Maastrichtse koren, muzikaal te verspreiden.

Het kerstconcert is geïnitieerd door de Stichting Carillons in samenwerking met Kumulus, Centre Céramique en het Centrum Management Maastricht.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Carillon

Kerstconcert

Het weer in Limburg
zaterdag 23 januari 17:23 Zwaar bewolkt Maastricht 4.7 °C ZO 1 Min: 1 Max: 5
Evenementen