Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Wederom deelnemersrecord op de 31e Swimmeet Maastricht
zondag 18 december 09:00

In het Geusseltbad vindt op 28, 29 en 30 december 2016 de 31e Swimmeet plaats. Verschillende oud-voorzitters zullen op de verschillende dagen de prijsuitreikingen verzorgen. Oud-Voorzitter Wil Bams opent deze 31e swimmeet.

De organisatie verwacht evenals in voorgaande jaren dat er tijdens deze Swimmeet Maastricht wederom topprestaties worden geleverd. De openingsceremonie op woensdag 28 december om 08.30u, ligt in vertrouwde handen van Christian Dackus voorzitter, MZ&PC en oud-voorzitter Wil Bams. De organisatie is verheugd dat ook nu weer diverse toppers, vooruitlopend op de Nederlandse kampioenschappen in 2017 hun persoonlijke records in Maastricht hopen aan te scherpen. 

Feiten en cijfers

Inmiddels hebben ruim 62 verenigingen uit Nederland en 8 verenigingen uit het buitenland ingeschreven. Welhaast 700 zwemmers doen mee. In totaal worden er tijdens de Swimmeet minstens 40 finales gezwommen. Niet alleen meer dan 40 juryleden zijn drie dagen lang in de weer om dit event tot een succes te maken, maar ook  ruim 90 vrijwilligers van de (zwem)verenigingen MZ&PC, Kimbria en van Maastricht Sport. 

Organisatie in vertrouwde handen

De organisatie van het event is zoals altijd in de vertrouwde handen van MZ&PC in nauwe samenwerking met ZV Kimbria en Maastricht Sport (exploitant van het Geusseltbad). Naast het steeds verder ontwikkelen van het nieuwe concept Masterszwemmen (langebaanzwemmen voor 20+ers), stelt MZ&PC de jarenlange kennis en ervaring graag ter beschikking voor dit succesvolle terugkerende event. 

Speedo steunt Swimmeet nu en in de toekomst

De Swimmeet Maastricht, heeft Speedo wederom als vertrouwde sponsor en partner van dit spetterende event mogen optekenen. Verheugd over de succesvolle samenwerking, mogen de organisatoren dan ook met trots aankondigen dat Speedo zich in ieder geval tot en met 2018 aan de Swimmeet Maastricht verbonden heeft. 

Geusseltbad levert “snel” water en optimale faciliteiten

Het Geusseltbad biedt gunstige omstandigheden om het beste uit de finalisten te halen. Dit bleek reeds in de voorgaande jaren waarin iedere keer weer records werden gezwommen. Optimale waterconditie, professionele tijdregistratie, publieke tribunes en goede horecafaciliteiten bieden zowel sporters als bezoekers alle randvoorwaarden voor een succesvol event. 

Mileubewust

De tendens om steeds milieuvriendelijker om te gaan met materialen heeft de organisatie doen besluiten om voor het eerst dit jaar een groot deel van de te printen programma- en uitslagen boekjes te vervangen door een APP. Meer informatie  over deze activiteit kan men vinden op www.swimmeet.nl  óf MZ&PC. Opgeven kan via e-mail naar voorzitter@mzpc.nl

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Swimmeet

Het weer in Limburg
maandag 18 oktober 02:11 Zwaar bewolkt Maastricht 8.1 °C Z 2 Min: 4 Max: 15
Evenementen