Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Grote stoet trok op Kerstavond door Heugem
maandag 26 december 08:30

Onder de titel Kerstmis voor de allerkleinsten in Heugem-Randwijck, vertrok er traditioneel op kerstavond weer een grote stoet vanaf La Valence met koningen en hun kameel en vele kinderen en hun ouders met lichtjes en lampionnen richting parochiekerk.

Op het Wardehofplein aangekomen werd de stoet opgewacht door herders met hun schapen die zich warm hielden bij het kampvuur. Niet alleen de vele versieringen maar ook de kaarszakken op de stoepen zorgden voor een prachtige Kerstsfeer. Langs de kant stonden vele belangstellenden waarvan het gros besloot om mee te trekken in de stoet richting kerk. Tevens werden er tijdens de tocht op meerdere plekken kerstliederen gespeeld door Harmonie St. Michaël.

Aangekomen in de St. Michaëlskerk kregen alle kinderen een kaarsje dat geplaatst werd in de speciale kerstboom. Hier volgde nog een samenzijn rondom Jozef, Maria en het Kerstkind waarbij wederom een aantal kerstliederen werden gespeeld door de harmonie St. Michaël. De herders zorgden voor de collecte en toen een mandje met opgehaald geld plots van hand tot hand ging en iemand het liet vallen werd met man en macht gezorgd dan het geld weer terecht kwam waar het hoorde.

Bij het verlaten van de kerk werden de  kinderen nog getrakteerd op een kleine lekkernij en ging eenieder huiswaarts om Kerstavond te vieren. Deze tocht was een mooi begin van het Kerstfeest 2016.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

La Valence

Harmonie St Michael

Heugem Randwijck

Het weer in Limburg
zaterdag 23 januari 17:47 Zwaar bewolkt Maastricht 3.5 °C NO 2 Min: 1 Max: 5
Evenementen