Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Interactieve Doe- en Beleefdag in het Maastricht UMC+
donderdag 26 januari 13:30

Het Maastricht UMC+ opent op zaterdag 18 maart haar deuren voor de allereerste Doe- en Beleefdag. Een leuke en interactieve manier om eens een kijkje achter de schermen te nemen van een universitair medisch centrum. Stap binnen in een moderne operatiekamer, voer zelf een spannend laboratoriumexperiment uit of ervaar hoe het is om radioloog te zijn. Niet alleen zie je de bijzondere plekken van het Maastricht UMC+, je krijgt tevens volop tips voor een gezond leven. Een inspirerende dag voor jong en oud. 

Tijdens de Doe- en Beleefdag volg je het verhaal van een (of meerdere) patiënt(en) op hun weg in het Maastricht UMC+. Hoe is het bijvoorbeeld om te leven met de ziekte van Parkinson? Kun je het voorkomen en kun je er iets aan doen? Zie ook hoe we iemand helpen met een hartritmestoornis en er voor zorgen dat hij weer een actief leven kan leiden. Onderweg bezoek je tal van plekken waar je op een interactieve manier meer komt te weten over hun verhaal. Zo kom je bijvoorbeeld op de Vaatkamer of een hightech operatiekamer en bezoek je een van de vele laboratoria waar je zelf op onderzoek uit kunt. Tussendoor kun je genieten van een gezonde snack of maaltijd en laten we zien hoe je met bewuste voedingskeuzes en beweging een gezond leven kunt leiden. 

Het Maastricht UMC+ is een universitair medisch centrum. Dat houdt in dat men zich niet alleen bezig houdt met het leveren van de beste patiëntenzorg, maar ook met wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Met de innovatieve inzichten uit het laboratorium verbeterd men de gezondheidszorg en door het opleiden van artsen, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals wordt de toekomst van de zorg gegarandeerd. Tevens staat ziektepreventie en gezondheidsbevordering hoog in het vaandel staan. Vandaar de ‘+’ in de naam. 

De Doe- en Beleefdag van het Maastricht UMC+ vindt plaats op zaterdag 18 maart van 13.00 uur tot 19.00 uur.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

UMC

Het weer in Limburg
maandag 18 oktober 03:26 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 7.6 °C Z 2 Min: 4 Max: 15
Evenementen