Home > Theo Bovens schrijver van ‘t Groet Mestreechs Dictee 2017

Theo Bovens schrijver van ‘t Groet Mestreechs Dictee 2017

mrt 27, 2017 | Maregio

Niemand minder dan gouverneur Theo Bovens is dit jaar de schrijver van ’t Groet Mestreechs Dictee dat zondag 2 april 2017 plaatsvindt in het Centre Céramique. Theo Bovens, die het ‘Mestreechs’ van jongs af aan met de paplepel is ingegoten, adviseert de deelnemers aan het dictee, regelmatig een kijkje te nemen op www.mestreechtertaol.nl  om hun kennis van de Maastrichtse spelling te testen. 

Theo Bovens 

Als een van de nazaten van They Bovens die in de jaren ’80 een grote verzameling Maastrichtse liedjes en versjes uitbracht draagt Theo Bovens het Maastrichts dialect een warm hart toe. Zowel privé als tijdens zijn werk als gouverneur spreekt Bovens graag in het Maastrichts. Ook het schrijven van de ‘Mestreechter Taol’ is hem niet onbekend. Zelf deed hij meerdere malen mee aan ’t Groet Mestreechs Dictee en won zelfs een paar keer de groepsprijs met de groepen ‘Familie Bovens’ en de Kapitein vaan Köpenick’. 

t Groet Mestreechs Dictee 

Het Centre Céramique opent op zondag 2 april om 10:30 uur haar deuren. Om 11:00 uur die dag gaat de 14e editie van het dictee, georganiseerd door Veldeke Krink Mestreech, van start.

Iedereen kan gratis deelnemen, zowel individueel of als groep van minimaal 3 personen (familie, vrienden, collega’s). De winnaar krijgt een plekje in de ere-galerij van het dictee. Net als andere jaren is er ook de mogelijkheid om ‘veur spek en boene’ mee te doen. Een perfecte oefening om het geschreven Maastrichts te leren. Deze deelnemers kunnen aan het dictee meedoen en mogen na afloop hun dictee zelf corrigeren. 

Inschrijven 

Inschrijven voor ‘t Groet Mestreechs Dictee kan alleen via www.mestreechsdictee.nl/insjrieve .