Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Landelijke daling aantal inbraken, behalve in Limburg
vrijdag 10 februari 13:18

Het aantal inbraken daalde de afgelopen jaren op landelijk niveau. Op regionaal niveau gaat deze trend niet op voor Limburg. Het aantal meldingen van inbraken steeg de afgelopen jaren namelijk juist in de politieregio Limburg. Dit blijkt uit onderzoek van Smart Alarm, op basis van politiecijfers uit 2013, 2014 en 2015.

Maandelijkse verschillen

Vooral februari, maart en april zijn aantrekkelijke maanden voor inbrekers in de politieregio Limburg. In zowel 2014 als 2015, steeg het aantal inbraakmeldingen opeenvolgend in deze maanden ten opzichte van het jaar ervoor. Ditzelfde geldt ook voor mei, juni, augustus en november.

De overige maanden laten wel dalingen zien, vooral in 2015 ten opzichte van 2014. De sterkste daling is te zien in juni, waar het aantal inbraakmeldingen in 2015 ruim 16% daalde.

Inbraken politieregio Limburg

Op basis van de cijfers blijkt dat er jaarlijks zo’n 8.179 inbraakmeldingen worden gedaan in de politieregio Limburg. De drukste inbraak maanden in Limburg komen wel overeen met de landelijke trend; met een inbraak piek in december en januari. Over de drie geanalyseerde jaren blijkt dat er in december gemiddeld 944 inbraakmeldingen worden gedaan in de politieregio Limburg. In januari zijn dit 760 meldingen, en in februari wordt er gemiddeld 769 keer melding gemaakt van inbraak.

Zie ook: https://www.smartalarm.nl/klantenservice/nieuws/inbraakcijfers/

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Inbraak

Inbraakpreventie

Smart Alarm

Het weer in Limburg
donderdag 26 november 18:43 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 6.8 °C O 1 Min: 7 Max: 9
Evenementen