Home > Drugsdealer aangehouden door Team DOEN

Drugsdealer aangehouden door Team DOEN

feb 15, 2017 | Maregio

Tijdens een DOEN actie dinsdagmiddag zag het team dat er een drugsdeal plaatsvond op de Via Regia. De koper werd gecontroleerd en bleek een bolletje heroïne gekocht te hebben. De dealer werd gevolgd en er werd gezien dat hij terug naar zijn woning ging op de Via Regia. Hierna werd de dealer ook aangehouden en werd zijn woning doorzocht. Er werden 85 bolletjes heroïne gevonden met een gewicht van 696 gram en 530 gram versnijdingsmiddel.

De klant zal zich over een tijdje moeten verantwoorden voor de rechter. De dealer werd in verzekering gesteld en zal worden voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit tot die tijd in een cel. De rechter-commissaris zal bepalen of de dealer in voorlopige hechtenis wordt gesteld.

Voor de woning zal er een sluitingsrapportage worden opgemaakt. Hiermee kan de burgemeester besluiten om de woning tijdelijk te sluiten op grond van artikel 13b van de Opiumwet. Mocht de woning gehuurd zijn dan zal de woningbouwvereniging meestal besluiten het huurcontract te ontbinden.

Help mee om drugsoverlast te stoppen!

Ziet u mensen op straat handelen in drugs? Denkt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Of heeft u andere overlast die te maken heeft met drugs? Meld dit bij het Drugsmeldpunt. Dat kan ook anoniem.

https://www.gemeentemaastricht.nl/product/drugsmeldpunt/