Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Carnaval buitenkans voor inbrekers, vooral in Limburg
vrijdag 24 februari 07:30

Uit onderzoek van SmartAlarm is gebleken dat zaterdag de populairste dag voor inbrekers is. Uit hetzelfde onderzoek blijken inbrekers vooral actief te zijn tussen 3.00 en 4.00 ‘s nachts. Bijna 22% van alle nachtelijke inbraakmeldingen komt tussen drie en vier uur ‘s nachts bij de politie binnen. In het weekend komen de meeste inbraakmeldingen binnen bij de politie. Het toeval wil dat carnaval ook in het weekend begint. Reden genoeg om extra alert te zijn tijdens carnaval.

Inbraken politieregio Limburg

Het aantal inbraken daalde de afgelopen jaren op landelijk niveau. Op regionaal niveau gaat deze trend niet op voor Limburg. Het aantal meldingen van inbraken steeg de afgelopen jaren namelijk juist in de politieregio Limburg. Op basis van de cijfers van SmartAlarm, uit 2013, 2014 en 2015, blijkt dat er jaarlijks zo’n 8.179 inbraakmeldingen worden gedaan in de politieregio Limburg. Vooral februari, maart en april; zijn aantrekkelijke maanden voor inbrekers in de politieregio Limburg. In februari wordt er overigens gemiddeld 769 keer melding gemaakt van inbraak.

Luxe voor inbrekers

Het is reeds bekend dat inbrekers niet veel tijd nodig hebben om in te breken en een woning binnen te komen. Toch blijkt een significant deel van de inbrekers gewoon binnen te komen via een open raam of deur. Men wordt geadviseerd om ramen altijd dicht te doen, deuren op slot te draaien en een bewoonde indruk achter te laten. Dit laatste kan bijvoorbeeld door een lampje aan de laten in de keuken of in de woonkamer.

Wees voorbereid

SmartAlarm adviseert carnavalsvierders om dit jaar extra voorzichtig te zijn en actie te ondernemen om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken. De leverancier van de populaire draadloze alarmsystemen heeft op haar website een pagina beschikbaar gesteld met tips en adviezen om woninginbraak te voorkomen, zie hiervoor https://www.smartalarm.nl/klantenservice/nieuws/beveilig-je-tegen-woninginbraak/

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

carnaval

Inbraakpreventie

Smart Alarm

Het weer in Limburg
vrijdag 15 januari 21:47 Zwaar bewolkt Maastricht 0.1 °C NNW 1 Min: -3 Max: 2
Evenementen