Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Hutten continueert inclusiviteit bij gemeente Maastricht
vrijdag 03 maart 08:00

De gemeente Maastricht heeft Hutten per 6 maart 2017 als nieuwe partner gecontracteerd voor de culinaire dienstverlening in haar vier bedrijfsrestaurants. Hutten neemt voor haar cateringactiviteiten een groot deel van het huidige personeelsbestand over van MTB, de sociale werkvoorziening voor de gemeenten Maastricht, Meerssen en Eijsden-Margraten. Hiermee continueren de drie partijen de ingezette koers om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek te bieden.

Het cateringpersoneel van de gemeente Maastricht blijft voor minimaal 50 procent uit mensen bestaan voor wie het allerminst vanzelfsprekend is om aan het werk te komen of aan het werk te blijven. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om voortijdige schoolverlaters, ouderen, doven en slechthorenden en mensen met lichamelijke beperkingen of psychische klachten. Hutten, de gemeente Maastricht en MTB spreken een rotsvast vertrouwen uit in een ‘inclusieve’ wereld, waarin alle mensen meetellen en waarin iedereen een kans krijgt om deel te nemen aan het arbeidsproces.

Inclusieve samenleving

“Werk van waarde is voor onze medewerkers en de mensen die in een leertraject zitten van groot belang. Catering is daar een goed voorbeeld van. Door dit onder aansturing van Hutten te gaan doen, is de verwachting dat er nog meer groeimogelijkheden voor de medewerkers en leerlingen ontstaan”, zegt  Hans Verwijlen, algemeen directeur van MTB. MTB biedt momenteel ruim duizend mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een baan aan. “Wij staan al jaren klaar voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hutten heeft de ambitie om zich in de toekomst nog meer te gaan focussen op deze groep werkzoekenden. Mensen voor wie het geen vanzelfsprekendheid is om aan het werk te komen of aan het werk te blijven. Of dit nu komt door fysieke ongemakken of geestelijke problemen, de deur van Hutten staat altijd open voor deze waardevolle krachten”,  vult Jos van Delft, adviseur Inclusiviteit van Hutten aan. In 2020 wil Hutten dat het personeelsbestand voor 10% uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bestaat. Momenteel werken zo’n honderd mensen met een ‘vlekje’ bij Hutten. In de bakkerij van Hutten werken bijvoorbeeld voornamelijk dove en slechthorende cliënten van Koninklijke Kentalis.

MTB

De gemeente Maastricht is gedeeltelijk aandeelhouder van MTB. MTB ondersteunt actief mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in het vinden van werk. Dit gebeurt onder meer door mensen een leer- werktraject aan te bieden. Zo werkt iedereen zelf aan zijn eigen kansen en ontwikkeling op de arbeidsmarkt. MTB draagt op deze wijze direct bij aan het welzijn van mensen en het rendement van organisaties in de regio Maastricht en Heuvelland.

Hutten

Hutten is totaalorganisator van zakelijke - en privé-evenementen door heel Nederland. De ambitie van Hutten is om met 1.800 medewerkers van buitengewone betekenis te zijn voor opdrachtgevers, hun gasten én de samenleving. Dat doet Hutten met oprechte gastvrijheid en duurzaam eten en drinken. Hutten richt zich op businesscatering & horeca, meetings & events, reception & hospitality, en care & cure.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

catering

Hutten

MTB

Het weer in Limburg
maandag 25 oktober 08:32 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 7.7 °C Z 3 Min: 3 Max: 12
Evenementen