Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Masters zwemmen in Valkenburg begint met Clinics: MZ&PC start to swim
maandag 06 maart 12:00

Als uitbreiding op het weekaanbod in Maastricht wordt er sinds enige tijd ook een wekelijkse professionele zwemtraining in Valkenburg georganiseerd. In de Polfermolen op donderdagavond van 20:30 tot 21:30 uur. Hiertoe kunnen zwemmers een abonnement afsluiten, ‘Valkenburg only’. En nu besloten is dat de Polfermolen nog zeker tot 2019 open blijft is er ruimte om de zwemactiviteiten verder uit te breiden in Valkenburg.

Ter promotie van de zwemsport onder niet-zwemmers, (beginnende) triathleten, oud-zwemmers, city swimmers en anderen die graag georganiseerd en op niveau willen (leren) zwemmen is er een speciaal introductieprogramma ontwikkeld:

MZ&PC start to swim

 


Dit programma bestaat uit 12 Trainingen waarin de 4 zwemslagen worden aangeleerd middels een professionele trainingsmethodiek waarmee op basis van 6 aandachtspunten iedere zwemslag kan worden uitgevoerd. De grootste nadruk ligt op borstcrawl, maar ook de andere wedstrijdslagen rugslag, schoolslag en vlinderslag zullen in het start to swim trainingsprogramma aandacht krijgen.

Het trainingsprogramma kent naast de technische invulling ook een conditionele aspect. Na 12 weken heb je naast de verbetering van je zwemtechniek ook aan je conditie gewerkt. Trainingen worden daarom opgebouwd uit techniek-instructies, techniek-oefeningen en toepassing in een zwemprogramma ter verbetering van het zwem-uithoudingsvermogen en de explosieve kracht om te sprinten.

Wij raden de deelnemers aan om de 12 trainingen ook in 3 maanden te volgen en niet teveel weken over te slaan. De maximale tijd die voor het start to swim programma staat is 4 maanden. Na de 4 maanden kun je natuurlijk regulier lid worden van MZ&PC middels het ‘Valkenburg only’ abonnement of een regulier abonnement van 2 of meer keer per week waarmee je ook in Maastricht kunt zwemmen.

De kosten voor het start to swim programma zijn € 45,- voor 12 begeleide trainingen inclusief zwembad-entree, in z'n geheel te voldoen binnen 2 weken na inschrijven. De trainingen worden in het Nederlands en Engels begeleid!

Aanmelden kan via de website:

www.mzpc.nl/valkenburg-polfermolen

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Start to Swim

Polfermolen Valkenburg

Het weer in Limburg
maandag 18 oktober 02:17 Zwaar bewolkt Maastricht 8.1 °C Z 2 Min: 4 Max: 15
Evenementen