Home > Uniek op TEFAF: lancering Het Bonnefantenmuseum Fonds

Uniek op TEFAF: lancering Het Bonnefantenmuseum Fonds

mrt 10, 2017 | Maregio

Het Bonnefantenmuseum en het Elisabeth Strouven Fonds presenteerden op vrijdag 10 maart samen op de kunstbeurs TEFAF Het Bonnefantenmuseum Fonds. Een unieke en voorbeeldstellende samenwerking, ongekend en nog relatief nieuw binnen de Nederlandse verhoudingen. “Het Bonnefantenmuseum zet nu dankzij het Elisabeth Strouven Fonds de eerste stap in de realisatie van een eigen fonds als een onafhankelijke en duurzame bron van inkomsten”, aldus Stijn Huijts, directeur van het Bonnefantenmuseum. “Dit initiatief zorgt ervoor dat het museum zich kan blijven ontwikkelen als een kunst- en kunstenaarsmuseum met een onderscheidende koers.”

Kunst is voor iedereen en van alle tijden. Met een gift aan Het Bonnefantenmuseum Fonds krijgt het museum de mogelijkheid om extra impulsen te geven op de gebieden waar ze het meeste nodig zijn. Denk hierbij aan spraakmakende wisseltentoonstellingen, bijzondere aankopen, het behoud en beheer van de collecties c.q. ons culturele erfgoed, onderwijsprogramma’s en educatieve activiteiten. Het museum kan op deze wijze blijven innoveren en investeren in kwaliteitsverbetering, nu en voor volgende generaties.

De bekendmaking en lancering van deze bijzondere samenwerking was op TEFAF, maar juist ook daarna doet het fonds een beroep op particulieren en bedrijven die het culturele leven een warm hart toedragen. Met hun gulle bijdrage helpen zij de doelen van dit nieuwe duurzame initiatief te verwezenlijken. Schenken kan op diverse manieren, bijvoorbeeld in de vorm van een eenmalige gift, een periodieke donatie, een legaat of een schenking voor het leven.

Op onderstaande websites is meer informatie over het nieuwe fonds en de donatiemogelijkheden te vinden: www.bonnefanten.nl  en www.bonnefantenmuseumfonds.nl  Op de foto: Stijn Huijts, directeur Bonnefantenmuseum en Dik Mol, directeur Elisabeth Strouven Fonds. Achtergrond: detail uit Grayson Perry, The Walthamstow Tapestry; 2009, courtesy Bonnefantenmuseum Maastricht.