Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Getuigen gezocht van poging straatroof
maandag 03 april 09:30

In het onderzoek naar een poging straatroof van zaterdagmiddag, zoekt de politie getuigen die meer informatie hebben hierover. Een verdachte is na hevig verzet aangehouden. Daarnaast wordt er onderzocht of er sprake is van nog een tweede incident. 

Zaterdagmiddag rond 17.00 uur werd een 26-jarige vrouw uit Maastricht slachtoffer van een straatroof in het stadspark aan de Helpoort. Een verdachte probeerde hier haar tas af te nemen, maar de vrouw verzette zich hier tegen. De verdachte ging er vandoor en omstanders kwamen de vrouw ten hulp. Zij wisten een duidelijk signalement door te geven aan de politie, die direct een zoekactie startte. 

Aanhouding mede dankzij Burgernet 

Door de politie werd er daarnaast via Burgernet een oproep gedaan aan ongeveer 3.000 burgers om mee uit te kijken naar de verdachte. Dankzij een goede tip van een alerte deelnemer kon de verdachte kort na de straatroof in het park worden getraceerd. 

Bij de aanhouding verzette de verdachte zich hevig. Een politieagent werd hierbij gebeten in zijn arm, terwijl een vrouwelijk collega aan haar haren werd getrokken. Met hulp van een alerte passant lukte het hen toch om de verdachte vervolgens aan te houden. De 25-jarige verdachte uit het Belgische Luik is overgebracht naar het politiebureau. De gebeten agent is voor medische behandeling naar het ziekenhuis gegaan. 

Getuigenoproep 

De vrouw in het park aan de Helpoort werd geholpen door een getuige, die vervolgens is doorgegaan. Graag komt de politie ook met deze behulpzame getuige in contact, omdat hij een bijdrage kan leveren aan het onderzoek. Bent u of kent deze getuige dan vragen wij u vriendelijk om contact op te nemen met de politie via 0900-8844. 

Mogelijk tweede incident 

Door getuigen werd bij het Plein 1992 hulpkreten gehoord, in het Engels werd er geroepen om de politie. Mogelijk dat hier zich ook een incident heeft afgespeeld. Daarom zoekt de politie ook getuigen die meer informatie kunnen geven, over wat zich hier zaterdagmiddag rond 17.00 uur heeft voorgedaan. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900 - 88 44.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Straatroof

Getuigen gezocht

Het weer in Limburg
maandag 18 oktober 02:58 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 7.8 °C Z 2 Min: 4 Max: 15
Evenementen