Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Tweede Museumnacht Maastricht komende vrijdagavond van start
donderdag 06 april 08:30

Na het grote succes van de eerste editie openen dit jaar maar liefst 13 Maastrichtse art venues hun deuren  tijdens de Museumnacht Maastricht op vrijdag 7 april van 20.00 tot 01.00 uur! Met één ticket kan men een avond lang genieten van alle excentrieke hedendaagse kunstuitingen, waardevolle historische artefacten, mind-blowing performances, opmerkelijke bodemschatten, cutting edge video-art en muzikale tunes, die de stad Maastricht te bieden heeft.

Bigger, Better, Bolder & Brighter

Naast de vaste exposities worden bezoekers dit jaar verrast met een spraakmakend programma vol performances, workshops, artists talks, exclusieve rondleidingen, previews, drankjes, bites & beats. Van dj-tunes, Zuid-Koreaans jazz en een carnavalsband tot poetry slam en de vocals van Elvis. Van een bonte avond met showhonden en soft porno in een geschilderd Europees Universum tot a Passion for TASCHEN, Things that go Bump, Intensive Care en volop leven in de bierbrouwerij.

Museumnacht Maastricht belooft wederom een avondje uit tot ware kunst te verheffen! Lopen is de beste manier. Fietsen is ook goed. Zelfs joggen kan. Maar er rijden ook vier speciale hop-on hop-off Museumnacht-bussen, die de bezoekers niet alleen gratis van A naar B brengen, maar ook al voor de nodige beleving zorgen. En niet getreurd als je cultuurhonger om 01.00 uur nog niet gestild is, want de Muziekgieterij zorgt voor een spraakmakend dit-wil-en-mag-je-niet-missen afterparty tot 05.00 uur. Mits je natuurlijk in het bezit bent van een van de gelimiteerde combi-tickets.

Praktische informatie:

Vrijdag 7 april: 20.00-01.00 uur | Afterparty: 00.00–05.00 uur

Art Venues: Boekhandel Dominicanen, Bonnefantenmuseum, Brouwerij Bosch, Bureau Europa, Centre Céramique, Drukkunstmuseum, Lumière Cinema, Marres & B32, Museum aan het Vrijthof, Natuurhistorisch Museum, Museum Sjoen Limburg en Van Eyck.

Afterparty: Muziekgieterij.

Museumnacht Maastricht vindt plaats tijdens de Nationale Museumweek (3 t/m 9 april 2017).

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Boekhandel Dominicanen

Museumnacht Maastricht

Museum aan het Vrijthof

Het weer in Limburg
woensdag 21 oktober 21:18 Zwaar bewolkt Maastricht 18.4 °C ZW 5 Min: 12 Max: 19
Evenementen