Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Maastricht Sport in actie voor verbetering voetbalklimaat
woensdag 12 april 15:00

Maastricht Sport werkt samen met MVV, MU en KNVB om het Maastrichtse voetbalklimaat te versterken. Dit doen we door het organiseren van wedstrijden, trainingen en activiteiten voor de jeugdspelers en de technische staf van amateurverenigingen. De speciale cursussen voor trainers van gehandicaptenvoetbal die in april plaatsvinden, zijn hier een goed voorbeeld van. 

Cursus trainers gehandicapten voetbal 

Maastricht telt op dit moment drie verenigingen die gehandicaptenvoetbal aanbieden, dit zijn SCM, RKSV Heer en RKHSV. Speciaal voor de trainers van deze clubs is Maastricht Sport een nieuw initiatief gestart en organiseert samen met MVV in april een tweetal G-trainerscursussen. Op dinsdag 4 april vond de eerste plaats en op dinsdag 18 april staat de tweede gepland. Tijdens de cursus leren de trainers handige tips & tricks die zij kunnen gebruiken bij het trainen van sporters met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. De cursussen worden gratis aangeboden en gegeven door Dhr. Joop Kols, ervaren KNVB trainer en docent.  

Bijzonder aan deze tweede G-trainers cursus op 18 april is dat er deze avond naast trainers, ook spelers aanwezig zullen zijn. De trainers mogen dus meteen aan de slag en de geleerde vaardigheden direct in praktijk brengen. Niet voor niets is het Geusseltstadion als bijzondere locatie gekozen voor deze avond.   

Programma stimulering Voetbalklimaat 

De G-trainerscursussen zijn onderdeel van het ‘Programma Stimulering Voetbalklimaat’ van Maastricht Sport. In dit kader vonden er dit voetbalseizoen eerder al een aantal thema-avonden plaats die geïnspireerd waren op de nieuwe visie van de KNVB ‘De winnaars van morgen’. De opzet van de reeks thema-avonden was een combinatie van theorie en praktijk. De derde en laatste thema-avond van dit seizoen vond plaats op maandag 10 april. Gezien het succes van de avonden en hoge opkomst, krijgen deze thema-avonden in het nieuwe voetbalseizoen zeker een vervolg.  

Kijk voor meer informatie over  het ‘Programma Stimulering Voetbalklimaat’ en de activiteiten van Maastricht Sport op www.maastrichtsport.nl
Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Voetbal

Maastricht Sport

Het weer in Limburg
maandag 21 januari 10:55 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht -3.7 °C ZZW 2 Min: -8 Max: 3
Evenementen