Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Designer@work met MAFAD alumni in de Bijenkorf
donderdag 20 april 14:00

In aanloop naar Designday krijgen alumni van MAFAD (Maastricht Academy of Fine Arts & Design) de kans om zichzelf en hun werk te presenteren in van De Bijenkorf Maastricht. En daar blijft het niet bij: bezoekers van De Bijenkorf en passanten kunnen de jonge designers ook aan het werk zien. Een laagdrempelige manier om kennis te maken met werk van jonge ontwerpers en inzicht te krijgen in het maak- en ontwerpproces. De eerste Designer@work is in het weekend van 22 en 23 april, de tweede in het weekend van 13-14 mei.

Een van de deelnemers in het april-weekend is de Maastrichtenaar met Italiaanse roots Riccardo Belli die werkt op het snijvlak van design en voedsel. Zo heeft hij in samenwerking met avant-garde restaurantchefs zoals Hans van Wolde (Beluga) inspiratie gevonden om food gerelateerde producten te ontwerpen. Daarnaast ontwerpt hij interieurproducten waar vorm en functie op een bijzondere wijze samenkomen.

Wendy Huis presenteert tijdens Designer@work in april voor het eerst haar merk ‘Little Trophy’. Dit zijn shawls van hoogwaardige kwaliteit die met de hand zijn vervaardigd. Ze worden bedrukt middels digitale print, waardoor er geen overbodige verf wordt gebruikt. Het thema van de eerste collectie is ‘Story of Holland’, met onder andere inspiratie uit Staphorster stipwerk en schilderachtige landerijen. De shawls staan symbool voor ervaringen en dromen voor de toekomst die je met je meeneemt.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

DesignDay

Het weer in Limburg
zaterdag 27 februari 22:47 Zwaar bewolkt Maastricht 9.7 °C NNW 3 Min: 5 Max: 10
Evenementen